Hulpmiddelen voor mobiliteit
Wij hebben ruim 35 jaar ervaring in (maatwerk) oplossingen voor uw mobiliteit.
Autoaanpassingen

Autoaanpassingen

Camper

Camper

Occasions, Verhuur en Private Lease

Occasions, Verhuur en Private Lease

Rolstoellift

Rolstoellift

Aangepaste autostoel

Aangepaste autostoel

Scootmobiel

Scootmobiel

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen

Rolstoelen

Rolstoelen

Meer oplossingen

Meer oplossingen

SpaceDrive

joystickbesturing voor personen met zeer weinig kracht


SpaceDrive is een elektronisch-digitaal besturingsysteem voor auto’s, gebaseerd op de ‘Drive by Wire’ technologie. Deze technologie maakt het mogelijk een auto te besturen waarbij het gas geven, remmen en sturen zeer weinig tot geen kracht kost en slechts beperkte fysieke bewegingen vereist. Dit maakt het voor personen met de zwaarste lichamelijke beperking mogelijk om veilig een auto te besturen. Met de software kan het SpaceDrive systeem perfect worden ingesteld op de fysieke beperkingen en mogelijkheden van de bestuurder.
 

Hoe werkt SpaceDrive

Het SpaceDrive systeem bestaat uit een motor voor de besturing en/of het gas geven en remmen. Deze motoren worden door een CPU aangestuurd. De CPU wordt bediend door de toe te passen bedieningseenheden als bijvoorbeeld gas-/remschuif of joystick. 

Video over autorijden met SpaceDrive systeem
Originele besturing blijft gehandhaafd

Originele besturing blijft gehandhaafd

Het SpaceDrive systeem kan eenvoudig uitgeschakeld en ontkoppeld worden. Zo kan de auto ook op normale wijze gereden worden met behoud van het originele stuur en de rembekrachtiging. De bedieningseenheden worden altijd wegklapbaar of uitneembaar gemonteerd, zodat deze geen belemmering vormen. Ook wordt er
een voorziening getroffen zodat de originele bestuurdersstoel teruggeplaatst kan worden als dit van toepassing is.
SpaceDrive met fietsstuur

Argumenten vóór SpaceDrive

 • universeel toepasbaar.
 • systeem volledig los te koppelen van de auto, zodat deze bestuurbaar blijft op volledig originele wijze
 • tussentijds perfect aan te passen aan individuele behoeften van bestuurder
 • dubbele veiligheid door het elektronische back-up systeem
 • ergonomisch autorijden vanuit een ontspannen zithouding
 • overtuigende prijs-/kwaliteitsverhouding
 • 20 miljoen gereden kilometers in duurbelastingstest (Hydropuls) onder extreme omstandigheden.
 • voldoet aan alle relevante Europese richtlijnen en veiligheidseisen
 • gepatenteerd en goedgekeurd door TÜV.
ministruur

Bediening met ministuur

Het SpaceDrive ministuur is een goede oplossing voor mensen die het standaard stuurwiel niet meer rond kunnen draaien. Het ministuur is moeiteloos te bedienen en geeft volledige controle. Dit fraai en ergonomisch vormgegeven stuurwiel is slechts 15 cm in doorsnee. Het werkt exact en betrouwbaar en kan gemonteerd worden op elke gewenste positie.
fietsstuur

Bediening met fietsstuur

Een andere optie voor het ‘autorijden met precisie’ is het fietsstuur eventueel gecombineerd met een gas-/remsysteem. Het fietsstuur is verkrijgbaar in twee varianten; alleen sturen of in combinatie met bijvoorbeeld een knijprem en/of duimgas.
gas-/remschuif

Bediening met gas-/remschuif

Gas geven en remmen kan met deze elektronische schuifregelaar. Voor beide functies kan zowel een voor- als achterwaartse beweging ingesteld worden. Ook kan de schuif met de linker of rechter arm bediend worden.

De dosering van de gas- en rembeweging kan perfect afgesteld worden op de (beperkte) kracht en functionaliteit van de bestuurder, zowel mechanisch als elektronisch. De gas-/remschuif kan uiteraard gemonteerd worden op elke gewenste positie.
remkantelpedaal

Bediening met remkantelpedaal/-slof

Eventueel kunnen de voeten gebruikt worden om te remmen met het SpaceDrive systeem. Er zijn twee mogelijkheden; een remslof of een kantelpedaal (afgebeeld). Deze kunnen op elke gewenste positie gemonteerd worden zodat ze goed bedienbaar zijn.

Bediening met joysticksysteem

De SpaceDrive joystick is de briljante alleskunner voor het ‘autorijden met precisie’. Het is de oplossing voor bestuurders met minimale krachten en bewegingsmogelijkheden. De joystick kan op elke gewenste positie gemonteerd worden zodat ieder deze prettig en veilig kan besturen. De joystick is verkrijgbaar in 3 varianten:
 • 2-weg stuursysteem; stuurbeweging naar links en rechts
 • 2-weg gas/rem systeem; voor-/achterwaartse beweging
 • 4-weg systeem; zowel sturen als gas geven en remmen
2-weg systeem 2-weg systeem
4-weg systeem 4-weg systeem
rijles met SpaceDrive besturingssysteem

Rijles met SpaceDrive besturingsysteem

Wilt u leren autorijden, maar heeft u beperkte fysieke bewegingen en/of weinig kracht? Wij gaan graag de uitdaging aan! In onze gloednieuwe Mercedes-Benz Sprinter heeft u de mogelijkheid om te lessen met het SpaceDrive® digitale stuur-, gas- en remsysteem. Wij bieden rijlessen aan met de tweede generatie SpaceDrive;
 • start sneller op
 • is stiller dan zijn voorganger
 • stuurt vloeiender
 • heeft betere rijeigenschappen
Gas-, rem- en stuurbekrachtiging kan op klantspecificatie worden ingesteld. Sturen kan met het standaard stuur gebeuren, maar het is ook mogelijk met diverse soorten joystickbesturingen te rijden. De Sprinter is uiteraard uitgerust met een Ricon rolstoellift zodat kandidaten eenvoudig de auto in en uit kunnen rijden. Klik hier voor meer informatie over onze rijschool 'Onbeperkt in Beweging'.
occasion SpaceDrive componenten

Occasion SpaceDrive componenten

Wilt u graag uw auto/bus met SpaceDrive besturen, maar behoort de aanschaf van een nieuw systeem niet tot de mogelijkheden. Wij kunnen u diverse occasion SpaceDrive componenten aanbieden. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen.