bs-logo
NL
EN
Webshop

Onderhoud & Service

De dienstverlening van B&S gaat verder dan alleen het aanpassen van uw auto. Wij kunnen u met deskundig advies helpen bij de aanschaf of verkoop van uw aangepaste auto. B&S kan het noodzakelijke onderhoud aan uw autoaanpassing verzorgen en in het geval van een acuut technisch probleem kunt u gebruik maken van onze servicedienst.

Storingsdienst autoaanpassingen

Heeft u een acuut technisch probleem met een door ons geleverde autoaanpassing buiten kantooruren? Dan kunt u bij B&S telefonische ondersteuning krijgen.

U kunt ons storingsnummer dagelijks (buiten kantoortijden) van 7:00 tot 23:00 uur bellen. Onze monteur zal u via de telefoon proberen te helpen. Hij kan u tips en adviezen geven om de storing, indien mogelijk met behulp van derden, te verhelpen. Lukt dit niet direct, dan kan de monteur u uiteraard aangeven wat u juist wel of juist niet moet doen.

Het betreft dus géén mobiele servicedienst die op locatie de storing komt verhelpen! Wij adviseren u daarom te allen tijde een lidmaatschap bij de ANWB te nemen. Ook zij kunnen uiteraard een beroep doen op onze telefonische ondersteuning.

U kunt onze monteur buiten kantoortijden bereiken op 06 – 28997908.

Onderhoud autoaanpassingen

Heeft u een aangepaste auto of een auto met een personenlift dan is het belangrijk dat de aanpassingen periodiek nagekeken worden. B&S beschikt over deskundige en ervaren (onderhouds-)monteurs. Zij nemen graag de zorg voor het onderhoud aan uw specifieke aanpassing(en) en/of uit handen!

Autoaanpassingen behoren gegarandeerd goed te werken. Om de aanpassingen ook in de toekomst goed en veilig te kunnen gebruiken is onderhoud noodzakelijk. Met name het onderhoud aan de zogenaamde personenliften is op dit moment actueel. Deze liften worden toegepast in bussen en taxibusjes voor het vervoer van rolstoelgebruikers.

Medio 2004 is er Europese wetgeving goedgekeurd ten aanzien van de bouw en montage van liften voor personen. RAI en FOCWA hebben naar aanleiding van deze wetgeving een keurmerk geïntroduceerd: het LPK-keurmerk (Laadkleppen Periodieke Keuring). Doel van LPK is om onderhoud, reparatie en keuring van personenliften op een kwalitatief hoog niveau te brengen. Speciaal hiervoor hebben wij monteurs laten opleiden tot LPK-keurmeester. Zij beschikken over de juiste papieren om voor u de jaarlijkse (verplichte) keuring uit kunnen voeren. Wat en hoe zij te werk gaan tijdens een onderhoudsbeurt kunt u zien in het volgende filmpje: video LPK Personenliften

De onderhoudsbeurt is afhankelijk van de aanpassingen en kan onder andere bestaan uit de volgende werkzaamheden:

 •     Controle veiligheid; controle op goede werking, breuk of lekkage om een goede betrouwbaarheid van de aanpassingen te garanderen
 •     Afstellen en smeren; om slijtage en kans op vastlopen te voorkomen
 •     Uitvoeren kleine reparaties; waar nodig onderdelen vastzetten en/of in overleg met u vervangen

Om te voorkomen dat u plotseling voor grote problemen komt te staan of met hoge reparatiekosten komt te zitten, is het verstandig eens per jaar de aanpassingen te laten controleren. Het is mogelijk om u te laten registreren, zodat u jaarlijks automatisch een oproep krijgt voor de onderhoudsbeurt.

Vervoersoplossing op maat

Steeds vaker krijgen wij het verzoek om naast de aanpassingen aan een auto óók de auto zelf te leveren. B&S biedt u de mogelijkheid om via een aantal stappen een totaalpakket samen te stellen, dat bestaat uit een auto inclusief de door u gewenste aanpassingen.

U maakt uw wensen en het voor u beschikbare budget kenbaar en B&S verzorgt het traject van aanschaf tot en met de aflevering van de auto. Maatwerk met een aantal voordelen voor u!

De voordelen op een rij:

 •     u maakt uw wensen bekend, B&S verzorgt het vervolgtraject voor u
 •     dus het werk wordt u uit handen genomen door specialisten
 •     u krijgt de juiste combinatie van de auto met benodigde aanpassingen
 •     heldere prijsstelling via een schriftelijke prijsopgave
 •     auto en aanpassingen worden via B&S aan u geleverd, u ontvangt één totaalrekening

Verkoopondersteuning

Een auto verkopen valt helemaal niet mee en een aangepaste auto verkopen is vaak nog iets lastiger. B&S helpt u graag bij de verkoop van uw (aangepaste) auto. Wij ontvangen geregeld vragen van mensen die op zoek zijn naar een occasion die reeds aangepast is of door ons aangepast kan worden. Graag zetten wij op een rijtje op welke wijze wij u kunnen helpen:

 •     B&S zoekt actief naar een nieuwe eigenaar voor uw aangepaste auto
 •     de auto wordt op deze goed bezochte website geplaatst, met foto’s en beschrijving
 •     B&S spreekt een gegarandeerde overnameprijs met u af. Bij verkoop door B&S wordt deze overnameprijs aan u overgemaakt
 •     verkoopt u de auto toch zelf? Dan berekent B&S u 5% van de gegarandeerde overnameprijs als bemiddelingskosten
 •     uw auto staat veilig op het afgesloten, eigen terrein van B&S
 •     u betaalt tijdens het verkoop traject geen premie voor de autoverzekering en wegenbelasting
 •     uw auto wordt door B&S verkoop klaar gemaakt
 •     bij verkoop van uw auto verzorgt B&S desgewenst de gehele administratieve afhandeling