Rijschool
Als uw situatie meer vraagt dan een gewone rijschool kan bieden, dan is B&S u graag van dienst!

Ik heb nog geen rijbewijs

met een beperking je rijbewijs halen

U wilt ook graag aan het verkeer deelnemen maar heeft een lichamelijk beperking. Dan bent u bij Rijschool ‘Onbeperkt in Beweging’ aan het juiste adres. Wij begeleiden u graag in het halen van uw rijbewijs. 

Hoe ziet dit traject er uit?

Wij zullen samen met u gaan beoordelen op welke wijze u met uw beperking kunt autorijden. Wij nodigen u uit voor een intake les op één van onze vestigingen. Tijdens deze les zult u samen met onze rij-instructeur in de auto gaan proberen welke aanpassingen er nodig zijn. Vervolgens nodigen wij u uit voor een pasdag van het CBR. Samen met het CBR wordt er dan bepaald met welke aanpassingen u weer auto kunt rijden.

In overleg met onze rij-instructeur wordt bepaald hoeveel gewenningslessen er waarschijnlijk nodig zullen zijn om de rijtest met goed gevolg af te kunnen leggen. Op deze wijze kunt u het besturen van een auto met aanpassingen u eigen maken. Indien u de auto goed genoeg kunt besturen mag u een rij-test bij het CBR afleggen. Het CBR beoordeelt of u inderdaad de auto met de benodigde aanpassingen goed kunt besturen en of u veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Bent u geslaagd voor de rij-test, dan ontvangt u van het CBR een verklaring van rij-geschiktheid. Dit is een document waar op staat dat u medisch en praktisch akkoord bent onder de voorwaarden die voor u gelden. Dit wordt dan na het behalen van uw rijbewijs door middel van codes op het rijbewijs vermeld.

U kunt uw rijopleiding starten. Als onze rij-instructeur denk dat u klaar bent voor het praktijkexamen, en u uw theorie-examen heeft gehaald, zal het praktijkexamen voor u aangevraagd worden. Slaagt u voor het praktijkexamen, dan kunt u naar het gemeentehuis om uw rijbewijs aan te vragen. Wij staan uiteraard voor u klaar om u de juiste auto en aanpassingen te adviseren en vervolgens uw auto aan te passen!

 

Benodigde papieren

  • Gezondheidsverklaring. Verkrijgbaar bij het gemeentehuis, theorie-examencentrum van het CBR of op mijn.cbr.nl. De kosten van een Gezondheidsverklaring zijn € 33,80.
  • Briefje met korte beschrijving van de beperking wat u wel en niet kan.

Belangrijke aandachtspunten

  • Een intake inclusief proefles kost € 59,00. Deze kosten dienen na afloop van de les in contanten te worden afgerekend.
  • De prijs van gewenningslessen en eventuele aan-/afrijdkosten zijn geheel afhankelijk van de benodigde aanpassingen.
  • Gewennings- en rijlessen worden aangeboden in pakketten
    van 5 of 10 uur.
  • Lespakketten worden voor aanvang van de rijopleiding voldaan.
  • Niet genoten lessen worden na afloop aan u terug betaald.
  • Alle lessen moeten voldaan zijn alvorens u voor het examen/afsluitende rijtest op gaat.

Stappenplan

1. Gezondheidsverklaring invullen en voorzien van handtekening (revalidatie-)arts
De Gezondheidsverklaring is te koop op mijn.cbr.nl, het gemeentehuis of theorie-examencentrum van het CBR. De kosten van een Gezondheidsverklaring zijn € 33,80.
3. Contact opnemen met ons en intake les afspreken
U kunt telefonisch contact opnemen met onze rijschoolcoördinator Daniël Koobs op telefoonnummer 0229-285010. Een intake inclusief proefles kost € 59,00. Deze kosten dienen na afloop van de les in contanten te worden afgerekend.
5. CBR zittingdag t.b.v. bespreken benodigde aanpassingen
Samen met een adviseur van het CBR zullen we bespreken welke aanpassingen er nodig zullen zijn zodat u weer veilig kunt deelnemen aan het verkeer. 
6. Proeflessen
In één van onze lesauto's zullen wij u het rijden met de benodigde aanpassingen eigen maken en u voorbereiden op de rijtest.
7. Aanvraag rij-test
Indien u het er samen met uw rij-instructeur over eens bent dat u klaar bent voor een rij-test, dan zullen wij deze rij-test voor u aanvragen.
8. Geslaagd voor rij-test
U ontvangt van het CBR een verklaring van geschiktheid. Dit is een document waar op staat dat u medisch en praktisch akkoord bent om deel te nemen aan het verkeer.
10. Behalen van theorie-examen
Gedurende de rijopleiding zult u uzelf de theorie eigen maken. Alvorens het praktijkexamen te mogen doen, moet u het theorie-examen met succes hebben afgerond.
11. Aanvraag praktijkexamen
Indien u het er samen met uw rij-instructeur over eens bent dat u klaar bent voor het praktijkexamen, dan zullen wij dit examen voor u aanvragen.
12. Praktijkexamen met succes afgerond
U ontvangt van het CBR een verklaring van geschiktheid. Met dit document kunt u uw rijbewijs aanvragen bij uw gemeente.
14. Auto/bus laten aanpassen
Uiteraard adviseren wij u graag over de aan te schaffen auto/bus en aanpassingen. Het spreekt voor zich dat wij ook graag de ombouw voor u verzorgen!
Wilt u meer informatie en/of een afspraak maken?

Neem zelf direct contact met ons op of laat uw nummer achter en wij bellen u terug!

Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u (op werkdagen van maandag t/m vrijdag) graag terug.

Uw aanvraag wordt verwerkt!

Download productinformatie