Hulpmiddelen voor mobiliteit
Wij hebben ruim 35 jaar ervaring in (maatwerk) oplossingen voor uw mobiliteit.
Autoaanpassingen

Autoaanpassingen

Camper

Camper

Occasions, Verhuur en Private Lease

Occasions, Verhuur en Private Lease

Rolstoellift

Rolstoellift

Aangepaste autostoel

Aangepaste autostoel

Scootmobiel

Scootmobiel

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen

Rolstoelen

Rolstoelen

Meer oplossingen

Meer oplossingen

Rolstoelauto

auto's voorzien van bodemverlaging, oprijplaat en vergrendeling


Bij B&S bent u aan het juiste adres voor uw rolstoelauto; een 'gewone' auto, maar dan geschikt om een rolstoelpassagier te vervoeren. B&S past uw auto aan naar uw eigen wensen. Ook voor het huren van een rolstoelauto kunt u bij B&S terecht!
 

rolstoelauto met knielsysteem

Rolstoelauto

Voor individueel rolstoelvervoer bouwt B&S personenauto's om tot rolstoelauto. Deze aanpassing bestaat over het algemeen uit een bodemverlaging, een oprijplaat en een rolstoelvergrendeling conform de eisen van ISO-10542. Door de bodemverlaging en de oprijplaat van 1,25 meter ontstaat de ideale hellingshoek om een rolstoel met passagier naar binnen te rijden.

De aanpassing kan ook worden uitgevoerd met een hydraulisch knielsysteem (afgebeeld), waardoor de auto aan de achterzijde zakt. In dit geval kan een kortere oprijplaat worden toegepast en ontstaat er een lagere hellingshoek, eventueel gecombineerd met luchtvering. Optioneel is het realiseren van een extra zitplaats mogelijk. Deze aanpassing is tevens te combineren met de B&S rolstoellier en automatische achterklepopener.

Voor deze aanpassing zijn een groot aantal automodellen geschikt. U kunt denken aan Renault Kangoo, Citroën Berlingo. Uiteraard adviseren wij u graag over de keuze van de juiste auto!

 
rolstoelauto met API ombouwkit

API ombouwkits

B&S maakt gebruik van diverse kits om auto's om te bouwen naar rolstoelauto's. Zo ook van de API ombouwkits. De API kits hebben een nette, solide uitvoering en hebben een zeer gunstige prijsstelling.

Het grote voordeel van dit systeem is dat de oprijplaat kan doorklappen over de bodemverlaging als de auto niet voor rolstoelvervoer gebruikt wordt. Hierdoor ontstaat een vlakke laadvloer, in combinatie met de herplaatsbaarheid van de achterbank ziet de auto er weer origineel uit! Er zijn API ombouwkits beschikbaar voor o.a. Volkswagen Caddy, Citroën Berlingo, Peugeot Partner en Ford Tourneo.
 
  • auto eenvoudig weer origineel terug te bouwen indien auto niet voor rolstoelvervoer gebruikt wordt
  • nette, solide uitvoering
  • zeer gunstige prijsstelling
  • beschikbaar voor o.a. Volkswagen Caddy, Citroën Berlingo, Peugeot Partner en Ford Tourneo
Klik hier en bekijk een video over de API ombouwkit
 
rolstoelauto met API ombouwkit
rolstoelauto met API ombouwkit
rolstoelauto met API ombouwkit