Hulpmiddelen voor mobiliteit
Wij hebben ruim 35 jaar ervaring in (maatwerk) oplossingen voor uw mobiliteit.
Autoaanpassingen

Autoaanpassingen

Camper

Camper

Occasions, Verhuur en Private Lease

Occasions, Verhuur en Private Lease

Rolstoellift

Rolstoellift

Aangepaste autostoel

Aangepaste autostoel

Scootmobiel

Scootmobiel

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen

Rolstoelen

Rolstoelen

Meer oplossingen

Meer oplossingen

Stoelverstelling

moeizaam in en uitstappen in de auto is verleden tijd!


Heeft u moeite met het in en uit de auto stappen of het instellen van de juiste positie van uw autostoel door een lichamelijke beperking of ouderdom? B&S heeft een aantal oplossingen om het verstellen van de autostoel te vergemakkelijken. 
 
Ricon stoelverstelling

Ricon stoelverstelling (6 posities)

Naast de standaard stoelverstelling kan het nodig zijn om de autostoel nog extra te verstellen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een transfer achterin in een rolstoelbus of een extra hoge of lage stand om eenvoudig over te kunnen schuiven van een autostoel naar de rolstoel. De stoelverstelling van Ricon kan een u hierbij helpen.

De Ricon stoelverstelling (ook wel 6-weg verstelling genoemd) geeft de mogelijkheid om de autostoel in 6 posities te verplaatsen, te weten:
  • voor- en achterwaarts
  • hoog en laag
  • indraaien en uitdraaien
Het systeem is in bijna ieder voertuig in te bouwen. Zowel links- als rechtsdraaiend verkrijgbaar. Eenvoudige bediening.

Video over Ricon stoelverstelling

Recaro stoelverstelling (6 posities)

De Recaro elektrische stoelverstelling (ook 6-weg verstelling genoemd) geeft u de mogelijkheid om uw autostoel extra te verstellen. Uitermate geschikt voor het maken van een transfer van de rolstoel naar een autostoel v.v. of om gewoon een betere zitpositie te verkrijgen.

De Recaro stoelverstelling heeft de volgende mogelijkheden:
  • voor- en achterwaarts
  • voorzijde hoog/laag
  • achterzijde hoog/laag
  • voor- en achterzijde tegelijkertijd hoog/laag
Het systeem is in bijna ieder voertuig in te bouwen en is eenvoudig te bedienen.
Belek stoelverstelling

Belek stoelverstelling (hoog-laag)

Stapt u laag in de auto en zit u graag hoog voor het stuur, of juist andersom? De Belek stoelverstelling brengt u in de juiste positie. Ook rolstoelgebruikers die een transfer maken van de rolstoel naar een autostoel kunnen baat hebben bij de Belek stoelverstelling om een veilige, stabiele transfer te maken.

De universele unit wordt onder de originele autostoel gemonteerd en kan de zithoogte van de stoel traploos in hoogte verstellen. De Belek stoelverstelling is voorzien van een zeer stabiel schaarhefmechaniek. Het hefvermogen is maar liefst 150 kg! Een combinatie met verlengde (elektrische) slede en een draaiplateau is mogelijk (afgebeeld).
Stijgzit

Stijgzit

De stijgzit helpt u moeiteloos om van zit tot stand te komen en uiteraard andersom. Het werkt zeer eenvoudig. Als u wilt uitstappen klapt u het zitplankje dat naast de bestuurderszitplaats zit uit. U gaat erop zitten en het zitplankje stijgt ca. 30 cm, zodat u vervolgens kan gaan staan. Wilt u weer instappen, dan werkt dit uiteraard andersom. De stijgzit is ook in verlengde uitvoering verkrijgbaar met een stijghoogte tot 50 cm.
  • zeer eenvoudig
  • stijghoogte tot 30 cm of 50 cm 
  • zitplank verkrijgbaar in 3 maten; 125, 250 of 300 mm breed

Dealers

B&S verkoopt haar producten uiteraard zelf aan de eindgebruiker, maar ook veelal via dealerbedrijven in Nederland. Ook buiten de Nederlandse grenzen exporteert B&S diverse producten, zo ook stoelverstellingen voor de auto. Klik hier voor ons buitenlands dealeroverzicht. Bent u geïnteresseerd in het vertegenwoordigen van onze producten? Neem gerust contact met ons op en bespreken de mogelijkheden!