bs-logo
NL
EN
Webshop

Makkelijk in en uit de auto stappen?

Je bent een jaartje ouder geworden en het instappen in je auto kost meer moeite dan vroeger. Of zou je willen dat je bestaande autostoel verder naar achter versteld kan worden, zodat je gemakkelijker kunt instappen met je lange benen? De bestuurdersstoel op juiste hoogte kunnen zetten zodat je gemakkelijk van je rolstoel op de autostoel kunt plaatsnemen is ook bijzonder handig. Wil je ook weer makkelijk in en uit je auto stappen? Dan wordt het tijd om je goed te laten adviseren door de specialist bij het in- en uitstappen in de auto!

Transfer van rolstoel naar auto

De hoogte van je autostoel is niet gelijk aan de zithoogte van je rolstoel. Dat maakt dat het overschuiven van rolstoel naar autostoel een uitdaging wordt. Dat hoeft natuurlijk niet! Een oplossing om op gelijke hoogte over te schuiven van rolstoel naar autostoel is de Belek elektrische autostoellift. Dit hoog/laag frame wordt onder de stoel gebouwd zodat de autostoel op de juiste hoogte gebracht wordt.

Transferplank

Gaat het buigen van je knieën moeizaam, dan kun je een stijgzit transferplank laten inbouwen in de deurstijl. De stijgzit is een uitklapbaar zitplankje. Wil je instappen, dan klap je het plankje uit en breng je deze op juiste hoogte. Je neemt plaats op de zitplank, laat de zitplank zakken tot het niveau van je autostoel en schuift op de autostoel. Het plankje klap je op naast de deurstijl. Wil je uitstappen, dan doe je dit natuurlijk precies andersom. Heb je genoeg kracht in je armen en kun je eventjes op je benen staan, dan kan een doorlopende, extra lange handgreep wellicht al genoeg zijn.

Makkelijk instappen in de auto kan met;

  • Een Belek die je autostoel op juiste hoogte brengt;
  • Een ingebouwde stijgzit transferplank;
  • Het monteren van een doorlopende handgreep ( bij genoeg kracht)

Makkelijk instappen met lange benen

Ben je gezegend met lange benen, dan kan dat soms problemen geven in een auto. Een autostoel is altijd voorzien van een stoelslede zodat de stoel naar voren en achter geplaatst kan worden. Het bereik van deze standaard sledes is niet altijd toereikend voor mensen met lange benen. De oplossing? Wij kunnen jouw autostoel maximaal 10 cm naar achter verplaatsen. Het spreekt voor zich dat de ruimte in de auto dit toe moet laten.

Een draaistoel in je auto

Bij het instappen in een auto moet je altijd je lichaam enigszins draaien en door de knieën zakken om op de autostoel plaats te nemen. Als deze beweging moeizaam gaat, kun je kiezen voor een draaistoel in je auto. Met een draaistoel laat je je autostoel naar buiten draaien, waardoor je makkelijk in en uit de auto kunt stappen. Er zijn diverse aanpassingen mogelijk om dit te realiseren. De eenvoudigste is een Turnout. Dit frame kan onder de bestaande autostoel gemonteerd worden en zorgt ervoor dat de stoel draait en zelfs een beetje buiten de auto steekt.

Autostoel buiten het portier

Als het voor jouw meer gemak geeft dat de autostoel in zijn geheel buiten het portier gedraaid kan worden, dan kan dat ook. De Turny zal de autostoel buiten het portier brengen en op gewenste hoogte laten zakken zodat instappen (of overschuiven van rolstoel naar autostoel) gemakkelijker wordt. De Turny is ook verkrijgbaar in combinatie met een rolstoelonderstel die je onder de autostoel kunt schuiven. Als je op de plaats van bestemming bent draai je de autostoel uit, het rolstoelonderstel wordt onder de autostoel geschoven en je kunt je weg vervolgen met de rolstoel. Een transfer maken is dan dus helemaal niet meer nodig.

Kies ook voor het gemak van een draaistoel in je auto;

  • Plaats een Turnout onder je bestaande autostoel;
  • Moet de autostoel draaien en helemaal buiten het portier uitkomen dan biedt de Turny uitkomst;
  • Of de Turny met rolstoelonderstel zodat je kunt blijven zitten op je autostoel.

Een klein beetje hulp nodig bij het instappen in je auto?

Zijn dergelijke autoaanpassingen nog niet nodig, maar kun je wel een klein beetje hulp gebruiken? Kijk dan eens in onze webshop! Een draaischijf die je op de zitting van de autostoel legt kan het in- en uitstappen al aanzienlijk vergemakkelijken. Of wat denk je van een transferplank om over te schuiven van rolstoel naar de autostoel? Maak het jezelf gemakkelijk!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jou? Neem contact op met een van onze adviseurs en maak een geheel vrijblijvende afspraak. Je kunt ook een kijkje nemen op onze website voor uitgebreidere informatie.

Terug naar overzicht