bs-logo
NL
EN
Webshop

Het verhaal van Jolien en Arwen

“Mijn dochter heeft een stukje regie over haar leven teruggekregen”

Om half zeven ’s ochtends vertrekt ze naar school en om half vier ’s middags is ze weer thuis. Arwen, de 11-jarige dochter van Jolien van der Spek-Grovenstein, maakt lange dagen. Maar sinds kort heeft ze thuis haar eigen plekje waar ze helemaal tot rust komt. In haar Gravity Chair bepaalt Arwen zelf waar ze zin in heeft: televisie kijken, spelen met haar speelgoed of gewoon even chillen. In de door haar gewenste houding. “Ze is vrij om haar eigen rustmoment te creëren, waardoor ze nu écht ontspanning heeft na een lange dag”, aldus Jolien. Lees je mee?

Arwen is geboren met het CHARGE-syndroom, een zeldzame aandoening veroorzaakt door een afwijking in een gen. Bij dit syndroom is er sprake van verschillende medische problemen en zintuiglijke beperkingen. Bij Arwen uit het syndroom zich onder andere in evenwichtsproblemen en doofblindheid.

Bewegen en spelen

“Ieder kind wil kunnen bewegen en spelen, dat is voor Arwen niet anders”, vertelt Jolien. “Maar bij haar is het wel iets ingewikkelder. Na een lange dag op school is haar lijf moe en kan ze niet meer goed rechtop zitten. Maar het komt ook voor dat ze gaat springen in haar stoel, op de kop gaat zitten en telkens in en uit de stoel klimt om te gaan spelen. Dat moet kunnen natuurlijk, maar door haar gewicht gaat een stoel dan al snel kapot en haar evenwichtsproblemen maken de kans op vallen groter – vooral bij een wat hogere stoel.”

Op zoek naar een aangepaste stoel

Dus ging Jolien op zoek naar een aangepaste stoel voor Arwen. “Via een vraag-en-aanbod-pagina op Facebook vond ik een schommelstoel in de vorm van een nest. Maar deze bleek veel te groot te zijn voor onze woonkamer. Toen zijn we eens gaan informeren bij B&S. We kenden het bedrijf al, omdat we ook een aangepaste autostoel bij B&S hebben gekocht.”

Ontvangst met een lach

Niet veel later bracht een adviseur van B&S een bezoek aan het gezin in Dronten. “Hij had een Gravity Chair meegenomen, die mochten we een tijdje op proef in huis nemen. Arwen vond ‘m helemaal geweldig en ging er gelijk inzitten. Dat is normaal gesproken wel anders, want nieuwe hulpmiddelen vindt ze altijd een beetje spannend. Maar de Gravity Chair ontving ze met een grote lach!”

Geen gewone zitzak

De Gravity Chair ziet er uit als een eenvoudige zitzak, maar schijn bedriegt. Deze stoel heeft een goed uitgedachte, ergonomische vorm, waar werkelijk iedereen goed in zit. “De Gravity Chair biedt Arwen de steun die ze nodig heeft, doordat ze veilig en geborgen in de stoel zit. Ze kan in de stoel spelen, maar ook ontspannen televisie kijken, erin en eruit klimmen, over de rand heen hangen of zelfs op de kop zitten. Ze bepaalt dus helemaal zelf welke houding voor haar op dat moment het prettigst is.”

Haar eigen plekje

“Nadat we deze even getest hadden, waren we helemaal om. De Gravity Chair is dé oplossing voor Arwen om te ontspannen na een lange dag. Ze heeft nu echt haar eigen plekje, waar ze zelf bepaalt hoe ze tot rust komt. En het geeft mij een prettig gevoel dat ze veilig en geborgen zit en niet zomaar van de stoel valt. Arwen communiceert met gebaren en ik merk aan haar mimiek en lichaamshouding dat ze ontzettend blij is met haar stoel. Wij allemaal!”

Terug naar overzicht