bs-logo
NL
EN
Webshop

Het verhaal van Idske en Dyrtzen

“Fysiek kan ze alles, maar door haar verstandelijke beperking heeft mijn negenjarige dochter Dyrtzen geen inzicht in risico’s en gevaar”, begint Idske de Vries haar verhaal. “De Pipper-buggy en de zitverhoger met autostoelfixatie bieden dan uitkomst. De buggy is ideaal voor wanneer ze moe is en klaar is met lopen, de autostoel maakt een ritje met de auto veiliger.”

Dyrtzen kan zelf goed lopen, maar een buggy biedt toch uitkomst voor het gezin. “Als we buitenshuis zijn en ze wordt moe, dan zetten we haar in de buggy. Dat is niet alleen comfortabel voor mijn dochter, maar ook voor ons als ouders”, laat moeder Idske weten.

Proefmodellen

Het gezin had altijd een kinderbuggy, maar deze werd te klein voor Dyrtzens lengte en gewicht. “Daarom besloten we om via de WMO een aanvraag te doen voor een aangepaste buggy. Via hen kwamen we in contact met B&S”, blikt Idske terug. “Een specialist van B&S kwam bij ons thuis en had een aantal proefmodellen bij zich. De Pipper-buggy bleek het meest geschikt voor ons. Deze is groot en stevig, maar toch handzaam. Hij is eenvoudig opvouwbaar, waardoor ‘ie overal mee naartoe kan.”

Veilig in de auto

Ook een autostoel heeft Dyrtzen met haar leeftijd niet écht meer nodig, maar voor het gezin Kroes geeft het tóch een veiliger gevoel. Idske legt uit: “Ze wil nog weleens onder de autogordel door duiken. Dyrtzen zit dan los in de auto. Dan raapt ze bijvoorbeeld iets van de grond of ze tuimelt van links naar rechts. Niet echt handig en zeker niet veilig. Daarom hebben we gekozen voor een autostoel met een soort harnasje, waardoor ze op haar plek blijft in de auto. Door clips aan de zijkant, bij haar schouders en tussen haar benen zit mijn dochter nu steviger achterin.”

Goed geholpen

De aanvraagprocedure via de WMO ging eigenlijk best soepel, laat Idske weten. “We hebben door een ergotherapeut wel een extra onderbouwing laten toevoegen aan onze aanvraag. De hulpmiddelen heeft ze immers niet per se nodig voor haar beperking, maar ze maken ons leven wel makkelijker en veiliger. Ik ben blij dat ze ons goed hebben geholpen. Oók bij B&S!”, sluit Idske af.

Terug naar overzicht