bs-logo
NL
EN
Webshop

Het verhaal van Abi en Neil Jansjager

Met een buscamper de wereld rond. Een goede bus, zonder mankementen, waarmee je harder rijdt dan 90 km per uur én verder komt dan de Benelux. Dát was de wens van Abi Jansjager en haar partner Neil. Ze ruilden hun Mercedes camper uit 1990 in voor een nieuwere bus. ”We gaan deze bus zelf ombouwen, maar wel met hulp van B&S. Hier kwamen we terecht via het camperbouwplatform by NOMADS. “En daar zijn we maar wát blij mee, want ze hebben ons – letterlijk –  heel goed op weg geholpen!” Lees hier haar verhaal.

Eigen huisje op wielen

“Een eigen huisje op wielen bouwen, dat is altijd een droom van ons geweest”, vertelt Abi. ”Dus besloten we enkele jaren geleden om een camper te kopen en te kijken of we het camperleven leuk vinden”. Dat bleek een gouden zet! Abi en haar partner gebruikten de camper regelmatig voor mini-vakanties binnen de Benelux en om festivals mee te bezoeken. ”Je bent echt even helemaal weg, de weekenden worden daardoor veel waardevoller en relaxter.”

”Onze eerste camper was een Mercedes uit 1990. Maar na jaren trouwe dienst kreeg deze bus steeds meer mankementen en was er veel onderhoud nodig”, blikt Abi terug. ”Hierdoor raakten we het vertrouwen kwijt en reden we niet meer verder dan België of Duitsland. Een lange vakantie durfden we niet meer aan, we pakten alleen nog een paar festivals. Dan ga je je wel afvragen of het de investering nog waard is.”

Ruimte optimaal benutten

Maar omdat ze het camperleven niet op wilden geven, kochten Abi en Emile een nieuwe bus om deze te gaan ombouwen tot camper. Het stel had duidelijk voor ogen waar deze nieuwe buscamper aan moest voldoen. ”We zijn duikers, dus een buscamper met voldoende opslag voor onze duikspullen was een vereiste. We wilden iedere centimeter in onze buscamper optimaal benutten.”
Voor het ‘rijdende deel’ schakelden zij de hulp in van B&S. Zo is de bestuurdersstoel draaibaar gemaakt en is een bestaand bankje vervangen door een stoel, die ook draaibaar is gemaakt. Voor een 2e zitrij is een plaat gemonteerd door B&S. “Hierdoor ontstond er veel meer woon- en leefruimte én hebben we voldoende opslag voor al onze spullen! We hebben van B&S veel hulp gehad bij het maken van deze keuzes.’’

Veel uitzoekwerk

Maar daar bleef het niet bij. Als je (deels) zelf een busje wil ombouwen tot camper, valt er veel uit te zoeken. Abi licht toe. “Willen we zonnepanelen? Hoeveel dagen willen we off-grid kunnen staan? Hoe zit dat dan met de elektra? Hoe dik moet het plaatmateriaal zijn wat we willen gebruiken? Je moet zóveel uitzoeken, dat je helemaal geen tijd en zin hebt om je óók nog eens te verdiepen in de wet- en regelgeving rondom buscampers.”

Gelukkig kon het stel ook daarvoor terecht bij B&S. Om precies te zijn bij Mike van Wieren, adviseur camperbouw bij B&S. “Hij is helemaal op de hoogte van wat er speelt bij de RDW”, vertelt Abi. ”Als je een bankje wil vervangen door een gewone stoel, heb je certificering nodig. We hebben dat nergens gelezen, terwijl we al maanden informatie aan het verzamelen waren. De papierwinkel moet op orde zijn voordat je zo’n keuring in gaat. Bij B&S weten ze hier alles vanaf, we hebben zoveel tips gekregen! Mike heeft ons supergoed geadviseerd.”

Festival

Het eerste tripje met de nieuwe buscamper is inmiddels gepland. “Dat is tegelijkertijd onze deadline waarop we de bus af willen hebben”, lacht Abi. ‘’We gaan naar Paaspop in Brabant, dat is het eerste festival van het jaar! We hopen dat ‘ie dan helemaal af is. Op dit moment moeten de wanden en het plafond nog afgewerkt worden. Maar met Kerst en Oud en Nieuw hebben we al heerlijk in onze buscamper geslapen, dus dat zit wel goed! We kijken nu al uit naar meer van dit soort tripjes. En zodra de camper helemaal af is, gaan we duiken!”

Terug naar overzicht