bs-logo
NL
EN
Webshop

Het verhaal van mevrouw Hogendoorn

Na 14 jaar trouwe dienst verruilde mevrouw Hogendoorn haar aangepaste Ford Transit in voor een wijnrode Mercedes Vito. Ook deze bus werd voor haar aangepast, maar nét iets uitgebreider dan haar vorige vervoersmiddel. In haar nieuwe rolstoelbus hoeft ze namelijk niet meer vanuit de rolstoel naar de bestuurdersstoel over te stappen, maar neemt ze met haar rolstoel plaats achter het stuur. “Ik ervaar nu zoveel meer comfort, echt geweldig!”

Mevrouw Hogendoorn heeft uitval aan de linkerkant en maakt gebruik van een rolstoel. Veertien jaar geleden schafte ze via B&S haar eerste rolstoelbus aan, zodat zij weer zelfstandig de weg op kon. In haar Ford Transit reed ze voor haar werk het hele land door. “Deze auto was aangepast aan mijn situatie. De bestuurdersstoel stond op een elektrische slee, die naar achteren kwam. Met mijn goede been stapte ik vanuit de rolstoel over naar de bestuurdersstoel. Dat ging altijd prima, maar ik word ook een dagje ouder. Als ik uitval had of minder uitgerust was, viel ik wel eens tijdens de overstap. Dat was niet altijd te voorkomen, hoewel het natuurlijk wel vervelend was.”

Veilig idee

Jarenlang maakte mevrouw Hogendoorn met plezier gebruik van haar aangepaste rolstoelbus, maar in 2022 was het vervoersmiddel aan vervanging toe. “Samen met mijn kinderen bracht ik een bezoekje aan de showroom van B&S in Hoorn. Daar zagen we een auto staan die op de bestuurdersplek was aangepast voor een rolstoelgebruiker. Het idee dat ik zelf achter het stuur zou zitten, in mijn rolstoel, gaf ons een veilig idee. Ik hoefde dan immers geen overstap meer te maken.”

Goed geholpen

B&S hielp mevrouw Hogendoorn bij het aanpassen van haar nieuwe rolstoelbus. De Mercedes Vito is voorzien van een roelstoellift met automatische deuropeners en een rolstoelvergrendeling achter het stuur. “Ik ben ontzettend goed geholpen door het team”, laat mevrouw Hogendoorn weten. “De monteurs zijn ontzettend handig en denken in oplossingen. Zo hebben zij ook de armleuning voor mij aangepast én is het elektrische frame dat mijn hoofd en rug ondersteunt zó aangepast dat mijn rugtas achter de rolstoel blijft hangen tijdens het rijden. Ik ben heel erg te spreken over de dienstverlening van B&S, je merkt echt dat er liefde in dit bedrijf zit!”

Trots

Mevrouw Hogendoorn heeft er inmiddels al een aantal ritjes opzitten in haar nieuwe rolstoelbus. Met veel plezier. “Dit is gewoon luxe. Ik rijd nu zoveel comfortabeler. Wat een uitkomst is dit! De reacties die ik af en toe krijg zijn ook leuk. Mensen vinden het vaak stoer dat je als vrouw in zo’n auto rijdt.”

Terug naar overzicht