Hulpmiddelen voor mobiliteit
Wij hebben ruim 35 jaar ervaring in (maatwerk) oplossingen voor uw mobiliteit.
Autoaanpassingen

Autoaanpassingen

Camper

Camper

Occasions, Verhuur en Private Lease

Occasions, Verhuur en Private Lease

Rolstoellift

Rolstoellift

Aangepaste autostoel

Aangepaste autostoel

Scootmobiel

Scootmobiel

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen

Rolstoelen

Rolstoelen

Meer oplossingen

Meer oplossingen

Rolstoelbus

wij bouwen uw bus compleet om tot rolstoelbus


Bij B&S bent u aan het juiste adres voor een aangepaste rolstoelbus; de meest praktische en zeer veilige manier voor rolstoelvervoer. Wij passen graag uw nieuwe of gebruikte bus aan tot rolstoelbus, volgens uw eigen wensen. Ook voor het huren van een aangepaste rolstoelbus kunt u bij ons terecht!
 

Ricon rolstoellift

Rolstoelbus toegankelijkheid

Een rolstoelbus wordt toegankelijk voor een rolstoelgebruiker door een hydraulische rolstoellift of een oprijplaat. Nadat de deuren of achterklep zijn geopend kan de rolstoellift of oprijplaat worden uitgeklapt kan de rolstoel de rolstoelbus in worden gereden. Indien gewenst kunnen de deuren, achterklep en liftplatform worden bediend door middel van een afstandbediening.

Om veilig vervoerd te kunnen worden is een adequaat rolstoelvergrendelingssysteem noodzakelijk. De uitvoering is afhankelijk van merk, type en uitvoering van de rolstoel. 
 
transfer naar autostoel maken

Transfer in rolstoelbus

Bent u rolstoelafhankelijk en wilt u graag zelf autorijden? Wij bieden u oplossingen om bijvoorbeeld een transfer te maken naar de (standaard) autostoel.

Een transfer van rolstoel naar autostoel in een rolstoelbus is relatief eenvoudig. Met behulp van een verlengde slede in combinatie met hoogteverstelling of een elektrische 6-weg-verstelling is het mogelijk om de autostoel naast de rolstoel te plaatsen. Op deze manier kunt u eenvoudig een transfer maken. Na de transfer wordt de autostoel via de stoelslede in de juiste positie achter het stuur geplaatst.

rolstoelvergrendelingssysteem

Rolstoel achter het stuur

Als het fysiek niet meer mogelijk is om een transfer te maken van de rolstoel naar een autostoel, dan is een andere oplossing noodzakelijk: met de rolstoel achter het stuur. Om veilig te kunnen autorijden is een adequaat rolstoelvergrendelingssysteem noodzakelijk. De uitvoering is afhankelijk van merk, type en uitvoering van de rolstoel. Voor een aantal elektrische rolstoelen is een M1 gekeurd vergrendelingssysteem beschikbaar. 

Als dit niet het geval is, dan wordt er door B&S een speciaal vergrendelingssysteem gebouwd. In verband met de veiligheid wordt in deze constructie altijd een rug- en hoofdsteun geïntegreerd, én blijft de originele verplichte veiligheidsgordel behouden (afgebeeld).

Video over veilig met rolstoel achter het stuur plaats nemen

Rolstoelbus verder verfraaien

Naast bovengenoemde aanpassingen zijn er nog meer mogelijk om het gebruiksgemak van uw bus te optimaliseren. Denk eens aan luchtvering, het afbekleden van de wielbakken, het aanbrengen van open of gesloten wielbakkasten, een verzorgingstafel, extra bijverwarming en verlichting in de laadruimte. 
verzorgingstafel verzorgingstafel
afsluitbare wielbakkast afsluitbare wielbakkast
open wielbakkast open wielbakkast
extra zitplaats op de 2e rij extra zitplaats op de 2e rij
grijs kenteken

Grijs kenteken

Een veel gebruikte en financieel aantrekkelijke oplossing om een passagier in een rolstoel te vervoeren is een bus op het zogenaamde 'grijs' kenteken. Vooral in gezinssituaties wordt dit veel toegepast omdat een bus met dubbele cabine de benodigde ruimte biedt voor zowel de rolstoel(en) als de overige passagiers. Tevens zijn er fiscale voordelen mogelijk, te weten een lager tarief voor de wegenbelasting en de mogelijkheid om de BPM (Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen) terug te vragen bij de Belastingdienst.
groepsvervoer

Groepsvervoer

Voor het vervoer van zowel valide personen als rolstoelgebruikers (groepsvervoer, taxibus) is een rolstoelbus vaak de meest praktische oplossing. De ruime afmetingen in de bus maken het mogelijk deze volgens uw wensen in te richten. 

Voor het aanpassen van bussen voor bijvoorbeeld groepsvervoer zijn over het algemeen strenge M1 eisen van toepassing. Door onze kennis van zaken op het gebied van wet- en regelgeving, keuringen en de toe te passen materialen, zijn wij uitstekend in staat een bus naar wens voor u om te bouwen.

Laat u geheel vrijblijvend door onze adviseurs voorlichten over de mogelijkheden, maar ook over andere belangrijke aspecten zoals de BPM vrijstelling voor rolstoelvervoer of sponsormogelijkheden. Indien gewenst verzorgen wij de noodzakelijke keuringen voor u.
huur een rolstoelbus

Huur een rolstoelbus

Een auto huren, bijvoorbeeld omdat uw auto schade heeft en/of in de garage staat voor onderhoud of reparatie, is de normaalste zaak van de wereld. Helaas is dit niet het geval voor mensen die in het bezit zijn van een aangepaste auto. B&S laat u echter niet in de steek. Voor het huren van aangepaste auto’s en rolstoelbussen bent u bij ons ook aan het juiste adres. 

Klik hier voor meer informatie omtrent het huren van een rolstoelbus!
 

Interesse in een rolstoelbus?

Er zijn zeer veel mogelijkheden zoals u ziet, wij adviseren u graag! In principe zijn vele auto's en (bestel-)busjes geschikt voor ombouw. Afhankelijk van de gewenste binnenruimte, uitwendige afmetingen en uiteraard de merkvoorkeur kan een keuze gemaakt worden. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en bespreek de mogelijkheden met één van onze ervaren adviseurs.