bs-logo
NL
EN
Webshop

Het verhaal van Joyce

‘Dankzij B&S is er letterlijk een wereld voor ons opengegaan’

Een dagje uit, op familiebezoek of naar een pretpark; tien jaar geleden was het ondenkbaar voor Joyce en haar gezin. Met drie van haar vier kinderen die rolstoelafhankelijk zijn stap je namelijk niet zomaar op de trein of in de bus. Tot Joyce een eigen busje bemachtigde en die door B&S liet aanpassen. “Eindelijk konden we overal naar toe. Zelfs op vakantie gaan werd mogelijk! Dankzij hen kregen wij een vrijheid die we voorheen nooit voor mogelijk hielden.”

“Wij zijn een gezin met vier pleegkinderen van 11, 16, 28 en 33 jaar, die alle vier een beperking hebben. Drie kinderen zijn rolstoel gebonden. Als we voorheen ergens naar toe wilden gaan met de auto, moesten we altijd wachten tot één of meerdere kinderen ergens anders gingen logeren. Want alleen dan pasten we in onze kleine auto.”

Aangepast aan de situatie

Het was 2005 toen Joyce voor het eerst in contact kwam met B&S. Ze vertelt: “Op een gegeven moment wist ik een busje te bemachtigen en die heb ik naar B&S gebracht om aan te laten passen. Zij maakten drie ankerpunten in het busje, zodat de rolstoelen in het busje vastgezet kunnen worden. En voor mijn jongste dochter monteerden ze een aangepast autostoeltje in het busje.” Maar dat is niet het enige, vertelt Joyce. “Om de rolstoelen gemakkelijk de bus in te krijgen, installeerde B&S aan de achterkant een lift. Het busje werd dus helemaal aan onze situatie aangepast.”

Altijd passend advies

Het is niet alleen de aangepaste bus waar Joyce zo blij mee is, maar ook de service vanuit B&S. “Ons vaste contactpersoon, Michiel, denkt altijd met ons mee. Onze kinderen groeien natuurlijk, dus er moet regelmatig het één en ander aangepast worden. Daarom komt hij soms bij ons thuis langs, zodat we in onze eigen omgeving een stoel kunnen uitproberen. Die extra service – nét dat stapje extra – is iets wat wij erg waarderen. Maar ook het contact met Hans is altijd erg prettig. Hij weet alles over ons gezin, waardoor we snel kunnen schakelen. Hebben we te maken met een uitdaging, dan komt B&S altijd met een passende oplossing. Hiermee zijn zij écht een verademing in de wereld van hulpmiddelen, waar je soms door de bomen het bos niet meer ziet.”

Op naar de Efteling

Wat haar kinderen zelf vinden van de aangepaste rolstoelbus? Joyce: “Zij zijn ontzettend blij met ons busje en de vrijheid die ze daarmee hebben gekregen. We kunnen niet meer zonder. Sinds we de aangepaste rolstoelbus hebben, gaan we wekelijks naar Heliomare in Heemskerk, voor fysio- en hydrotherapie. Maar de kinderen komen nu ook al zelf met suggesties waar ze naartoe willen, zoals een dagje Efteling of Walibi, haha. En dat kan nu ook: we gaan de bus in, ik zet de kinderen vast en we zijn klaar om te gaan! Onze aangepaste bus is écht een verlengstuk van ons gezin geworden.”

Terug naar overzicht