bs-logo
NL
EN
Webshop

Het verhaal van Jeroen en Jeannette

‘De wereld ligt aan onze voeten’

De mooiste plekken ter wereld bezoeken. De vrijheid hebben om te gaan en staan waar je maar wilt én altijd een dak boven je hoofd. Kiezen of je in slaap wilt vallen met het geluid van de ruisende zee of wakker wilt worden met een vogelconcert… Voor veel mensen blijft het bij dagdromen: een roadtrip maken met een eigen camper. Maar niet voor Jeroen Winkelhorst en Jeannette van Rijsoort uit Nijmegen. Zij lieten door B&S een bus ombouwen tot een buscamper. Hiermee werd hun droom werkelijkheid. “De eerste weekendjes weg staan al gepland en volgend jaar tuffen we naar het hoge noorden”. Lees hier hun verhaal.

Het was 2019 toen Jeroen en Jeannette een bezoek brachten aan Schotland. Het stel huurde een camper om een roadtrip te maken door de Schotse Hooglanden. “We liepen al even rond met het idee om een eigen camperbus te bouwen. Om te kijken of het ons echt zou bevallen, hebben we tijdens deze reis een camperbusje gehuurd. En dat beviel erg goed”, vertelt Jeroen enthousiast. “De reis was prachtig en het camperbusje was ontzettend knus. Het had een houten keukenblad, oranje gordijnen en een hele warme uitstraling. We waren op slag verliefd.”

Uitdaging

Terug in Nederland maakten Jeroen en Jeannette werk van hun droom. Op zoek naar een bus, dus. “Dat was nog best een uitdaging. Door de coronapandemie – met de bijbehorende reis- en productiebeperkingen – waren wij niet de enige die een buscamper wilden laten bouwen, haha.” Toch lukte het om een Peugeot Boxer op de kop te tikken. “Daarna gingen we op zoek naar een partij die de bus kon ombouwen tot een camper. Want daar komt heel wat bij kijken, en zó technisch ben ik nou ook weer niet aangelegd”, legt Jeroen uit.

Een knusse bus

Via via kwamen de avonturiers bij B&S terecht. “Omdat wij geen ‘standaard’ camperbus wilden, zochten we een partij die écht met ons meedacht. We hadden zelf al een schets getekend van hoe onze bus eruit zou moeten zien. Een knusse bus, dát moest het worden. Met veel hout, warme kleuren en een op maat gemaakt keukenblok. B&S nam ons eigen ontwerp heel serieus en gebruikte dit als uitgangspunt voor de inrichting. Zij maakten écht een camperbus op maat, precies zoals wij wilden. Zij vertaalden onze wensen naar realiteit, waarbij ook de praktische haalbaarheid in acht werd genomen.”

Van begin tot eind betrokken

“B&S ging altijd heel zorgvuldig te werk. Door alle wensen goed met ons door te spreken, konden zij vooraf al een gedetailleerde offerte geven. Zo wisten wij wat we konden verwachten en waren er geen nare verrassingen achteraf. Tijdens het hele traject bleven zij ons betrekken. Hun werkplaats zit niet bij ons om de hoek, daarom stuurden ze af en toe foto’s van de vorderingen. Zo konden wij op afstand doorspreken wat er was gebouwd en welke keuzes voorlagen. En ook toen de bus gereed was, konden wij een beroep doen op hun expertise. Zo regelde B&S voor ons alle verplichte keuringen, een kentekenbewijs en nieuwe nummerborden. Heel fijn!”

Trots op hun werk

De enthousiaste Jeroen gaat verder: “Het zijn ook echt heel prettige mensen om mee te werken. Mike was tijdens het gehele traject onze contactpersoon, en het fysieke werk – zoals het timmerwerk en elektra – werd gedaan door Erik en Marc. Stuk voor stuk betrouwbare mannen die er zelf ook écht lol in hebben en meedenken. We konden merken dat ze trots waren op hun eigen werk, ontzettend leuk om te zien!”

Klaar voor gebruik

De bus is inmiddels klaar voor gebruik en Jeroen en Jeannette kunnen niet wachten om erop uit te trekken. De eerste tripjes staan dan ook al gepland. “We gaan de komende maanden veel familie- en vriendenbezoekjes afleggen en ook in de zomervakantie gaan we op pad naar de zon. Volgend jaar rond deze tijd tuffen we naar het hoge noorden toe, om ons nichtje te bezoeken die in Stockholm studeert. Eén ding is zeker: met onze buscamper gaan we veel van Europa zien!”, sluit Jeroen af.

Terug naar overzicht