bs-logo
NL
EN
Webshop

Ik zoek een grote wandelwagen voor mijn negenjarige zoon.

Dat treft, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Voor grotere kinderen die moeite hebben met het maken van een wandeling, maar ook voor kleinere kinderen die meer ondersteuning nodig hebben dan een reguliere wandelwagen kan bieden, zijn wandelwagens verkrijgbaar. Een comfortabele wandelwagen is echt een must als je een boodschap wilt halen, een bezoekje aan het ziekenhuis moet brengen of een dagje uit gaat met het hele gezin. Met ons uitgebreide programma van aangepaste wandelwagens kunnen wij vrijwel iedereen een passende voorziening adviseren.

Een stevige wandelwagen die tot 75 kg kan dragen…

Ja echt, ze bestaan. De TOM 4 Classic wandelwagen is verkrijgbaar in een viertal maten, waarvan het grootste model 75 kg kan dragen. Dus zoek je een wandelwagen voor een zwaar of groot kind, dan is dit de juiste keuze. In basis een eenvoudige wandelwagen die gecrashtest is en voorzien kan worden van allerlei extra opties.

Voor de lichtere kinderen die net dat beetje ondersteuning nodig hebben is er een grotere keuze aan aangepaste kinderwagens. Ze zijn natuurlijk allen compact van formaat, licht in gewicht en eenvoudig in gebruikt. Wandelwagens zijn vaak voorzien van een hogere zit zodat je gemakkelijk een kind in en uit de wagen kunt tillen. En als je kind zelf kan instappen, dan kan de voetsteun opgeklapt worden. Zo wordt er meer ruimte gecreëerd om veilig in en uit te stappen. En spaar je je eigen rug natuurlijk.

Voor elk postuur is er een eigen breedtemaat. Ook is er keuze uit verschillende kleuren voor het frame en de bekleding. Het fijne van alle modellen is dat ze opgevouwen en achterin de auto meegenomen kunnen worden. Alle eenvoudige wandelwagens hebben sowieso onderstaande kenmerken;

 • een hoge rugleuning;
 • een compact formaat;
 • licht in gewicht;
 • eenvoudig verstelbaar en handig in gebruik.

Zonne-/regenkap, voetenzak, extra fixatie? Of een boodschappenmand, altijd zeer praktisch als je aan de wandel gaat. Deze accessoires, en nog heel veel meer, zijn te bestellen bij de wandelwagens!

Iets meer aanpassingen nodig?

Ook dat is geen probleem. In ons programma hebben we een aantal wandelwagens opgenomen die standaard al van meer gemakken voorzien zijn. Denk hierbij aan een ‘face-to-face’ mogelijkheid of een ligstand tot maar liefst 180°. Ook zijn de zitting, rugleuning, heup-/armsteunen, voetsteunen en complete hoek van de zitunit in te stellen (veelal) zonder dat daar gereedschap voor nodig is. Naast werkbladen, fixaties, hoofdsteunen, zijpelotten zijn uiteraard ook bescherming tegen kou, regen en wind verkrijgbaar. Ook voor kinderen die iets meer ondersteuning nodig hebben zijn veel extra functies al standaard, te weten;

 • mogelijkheid voor ‘face-to-face’ positie;
 • en ook ligstand tot maar liefst 180°;
 • de zitunit is volledig instelbaar;
 • en vele aanpassingen standaard verkrijgbaar.

Hoe kan ik een aangepaste wandelwagen aanvragen?

De meeste wandelwagen worden vergoed door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het spreekt voor zich dat er een indicatie moet zijn dat je kind een wandelwagen nodig heeft. Een telefoontje met de afdeling WMO van jullie gemeente kan zeer verhelderend zijn. Als je kind voor vergoeding in aanmerking komt, dan zal de gemeenteconsulent jullie meestal naar een hulpmiddelenleverancier verwijzen waar ze een contract mee hebben afgesloten. Samen met deze hulpmiddelenleverancier wordt een passing verzorgt zodat de wandelwagens gezien en geprobeerd kunnen worden. Zit er een geschikte bij, dan wordt een offerte bij de gemeente ingediend en bij goedkeuring wordt de wandelwagen geleverd. Dus kort gezegd;

 • als er een indicatie voor een wandelwagen is;
 • een passing organiseren met een hulpmiddelenleverancier;
 • is er een geschikte wandelwagen aangeboden;
 • offerte indienen bij gemeente;
 • na goedkeuring wordt wandelwagen door hulpmiddelenleverancier geleverd.

 

Nieuwsgierig of er ook een geschikte wandelwagen voor jullie is, maak kennis met de vele modellen. Wil je een wandelwagen aanvragen? Maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvende passing bij jullie thuis!

Terug naar overzicht