bs-logo
NL
EN
Webshop

Is jouw kind bekaf na een hele dag in de zitorthese?

Want na een hele dag rechtop in een orthese zitten op school, wil jij je liefste wel eens iets anders kunnen aanbieden qua zithouding? Kinderen met Cerebrale Parese en andere problematiek willen ook gewoon eens in een lekkere, chille stoel zitten. Uiteraard veilig & verantwoord en zonder dat het (extra) energie kost om recht in de stoel te zitten.

Een zitzak die zorgt voor stabiliteit en ontspanning…

Ja, dat bestaat echt, een zitzak mét ondersteuning! De Gravity Chair heeft een goed uitgedachte, ergonomische vorm en biedt veel zijwaartse ondersteuning. Hierdoor werkt de zwaartekracht mee tijdens het zitten en kan het bovenlichaam zich goed strekken. Dan komt er meer ruimte en lucht in de buikholte waardoor de spijsvertering makkelijker gaat. Dat dat goed is voor elk mens hoeven we je niet te vertellen.

Veilig zitten in de Gravity Chair

Doordat een kind in deze zitzak heel diep zit, zitten ze veilig en geborgen. Door de vorm, het zachte materiaal en de gekantelde houding heb je (meestal) voldoende aan de aanwezige 2-punts heupgordel. Meer gordels en fixaties zijn dan niet nodig, hoe fijn is dat?! Van ouders krijgen we veel positieve reacties. Hieronder vind je verschillende reacties op de Gravity Chair:

  • Ik kan de stoel makkelijk verplaatsen.
  • Mijn kind hoeft minder medicatie te slikken.
  • Ik kan de stoel overal mee naar toe nemen.
  • De Gravity Chair is super makkelijk in gebruik.
  • Met de Gravity Chair kan ik mijn kind meer betrekken in ons gezinsleven.
  • Als ik sta te koken, zit mijn kind er gewoon bij.

Uitkomst voor veel meer kinderen!

Waar in eerste instantie veel kindjes plaatsnemen in de stoel vanwege spasticiteit blijkt dat veel meer kinderen hier baat bij hebben. De Gravity Chair biedt uitkomst voor kinderen met diverse aandoeningen. De zitzakken geven kinderen met de volgende klachten ook een goede en ontspannen zithouding;

  • kinderen met pijnklachten
  • hypermobiliteit
  • interne problematiek
  • een lage basisspanning, na bijvoorbeeld een epilepsieaanval

Wordt de Gravity Chair vergoed?

Jazeker, deze fijne stoel kan door de zorgverzekeraar vergoed worden! Je moet natuurlijk wel op de juiste manier verzekerd zijn en volgens de kleine lettertjes voor vergoeding in aanmerking komen. Verschillende verzekeringsmaatschappijen vergoeden de Gravity Chair. Het loont absoluut de moeite om eens te informeren bij je eigen zorgverzekeraar. En mocht uw verzoek afgewezen worden, wees creatief. Kijk of het MEE u kan helpen, wellicht zijn er stichtingen zijn die je bij de aanschaf kunnen ondersteunen en soms kan crowdfunding ook lucratief zijn.

Wil je eens zien of jouw kind ook chill in een Gravity Chair kan zitten? Maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvende passing bij jullie thuis! Lees meer over de mogelijkheden van de Gravity Chair.

Terug naar overzicht