bs-logo
NL
EN
Webshop

Een aangepaste autostoel brengt jouw kind veilig van A naar B

Je kind veilig in de auto vervoeren. Dat wil toch elke ouder?! Dus koop je een autostoel die van alle keurmerken is voorzien en de crashtest glansrijk heeft doorstaan. Maar wat nu als je dochter iets meer ondersteuning nodig heeft dan een ‘gewone’ autostoel biedt? Of dat je zoon een 5-puntsfixtie nodig heeft die er in de standaard autostoelen niet meer in zit? Dan wordt het tijd om je goed te laten adviseren over een aangepaste autostoel voor je kind. En laten wij nou dé specialist zijn in aangepaste autostoelen!

Mijn kind kruipt uit de gordel van de autostoel…

…of de veiligheidsgordel van de autostoel wordt losgemaakt. Veel gehoorde problemen die zorgen voor onveilige situaties en vragen om meer vastzetmogelijkheden. Een aangepast autostoel voor een kind heeft standaard een 5-puntsgordel. Dit gordelsysteem is daarnaast voorzien van een borstpelot die ervoor zorgt dat het uitklimmenlastig wordt. Bij sommige autostoelen is het mogelijk om de veiligheidssluitingen te voorzien van een verzwaarde sluiting. Als dit geen soelaas biedt, kan een penslot een oplossing zijn. De sluiting kan dan alleen geopend worden met het bijgeleverde pennetje of de autosleutel. Geeft een zitverhoger al voldoende steun, maar kruipt je kind uit de standaard verplichte 3-puntsgordel? Kies dan voor een zitverhoger met autostoelfixatie. Ontsnappen gebeurt niet meer als een autostoel voorzien is van;

 • een 5-puntsfixatie en borstpelot;
 • een verzwaarde sluiting;
 • een penslot;
 • een geïntegreerde autostoelfixatie.

Kussens op maat in een aangepaste autostoel

Wil je de kussens in een autostoel laten aanpassen? Vaak is dit mogelijk! Fabrikanten bieden al vele extra accessoires om de juiste, comfortabele zit te creëren. Denk hierbij aan zit- en rugverlengers, een abductieklos, verkleiningskussens, hoofdsteun in twee maatvoeringen, zijpelotten of een voetsteun. Mocht blijken dat er andere ondersteuning of fixatie gewenst is, dan zullen we dit op maat voor je maken. We hebben zelfs een aantal keer een autostoel zo mogen ombouwen dat een kind liggend meegenomen kon worden in de auto. De mogelijkheden zijn dus ongekend:

 • vele standaard accessoires beschikbaar;
 • andere ondersteuning gewenst, dan maken we het op maat;
 • zelfs een liggende autostoel is mogelijk.

Aangepaste autostoelen met optimale veiligheid door Isofix bevestiging

De autostoelen en zitverhoger die wij in het programma hebben opgenomen kunnen allemaal met Isofix bevestigd worden. Heb je geen Isofix in de auto? Geen probleem! De stoelen kunnen ook zonder Isofix in de auto meegenomen worden. Wat is Isofix eigenlijk? Isofix is een bevestigingssysteem waarmee je het autostoeltje met haken aan de carrosserie van je auto bevestigt. Hierdoor is de kans klein dat je het stoeltje verkeert installeert. De verplichte 3-puntsgordel moet je ook gebruiken als een kind in de autostoel meegenomen wordt. Veel ouders denken dat dit niet meer nodig is als de autostoel over een 5-puntsgordel beschikt. Isofix zorgt ervoor dat de autostoel op zijn plek blijft staan, de 3-punts veiligheidsgordel zorgt voor de veiligheid bij een noodstop.

Wordt een aangepaste autostoel vergoed door de WMO?

De meeste aangepaste autostoelen worden vergoed door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het spreekt voor zich dat er een indicatie moet zijn dat je kind een autostoel nodig heeft. Een telefoontje met de afdeling WMO van jullie gemeente is vaak zeer verhelderend. Als je kind voor vergoeding in aanmerking komt, dan zal de gemeenteconsulent jullie meestal naar een gecontracteerde hulpmiddelenleverancier verwijzen. Samen met deze hulpmiddelenleverancier wordt een passing verzorgd om de autostoel te zien en te proberen. Zit er een geschikte bij, dan wordt een offerte bij de gemeente ingediend en bij goedkeuring wordt de autostoel geleverd. Kort gezegd zijn dit de stappen die je doorloopt bij een WMO-aanvraag;

 • een indicatie voor een autostoel;
 • een passing met een hulpmiddelenleverancier;
 • een geschikte autostoel kiezen;
 • offerte indienen bij gemeente;
 • na goedkeuring levering van de autostoel door hulpmiddelenleverancier.

Ontdek de vele modellen aangepaste autostoelen

Ben je nieuwsgierig geworden of er ook een geschikte autostoel voor jullie is? Maak kennis met de vele modellen voor aangepaste autostoelen. Wil je een autostoel aanvragen? Maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvende passing bij jullie thuis!

Terug naar overzicht