bs-logo
NL
EN
Webshop

Zwaar hè, je moeder met de rolstoel in de auto duwen?

Je hebt dan wel een rolstoelauto met oprijplaat, maar moet toch tegen een helling op het gewicht in de auto duwen. En als je op de plaats van bestemming aan komt, dan wil je je moeder er ook rustig uit laten rijden zonder dat ze ‘gelanceerd’ wordt. Wist je dat hier een heel mooi, compact hulpmiddel voor is? Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor het monteren van een lier! 

Laat een kleine takel in je rolstoelauto monteren!

De oplossing is namelijk simpel gezegd een takelsysteem dat in de rolstoelauto gemonteerd zit, net achter de voorstoelen. Dit takelsysteem noemen we een lier. Aan de lier zit een gordelband met daaraan een haak. Aan deze haak koppel je een rolstoel. Als je iemand uit de auto wilt halen laat je de lier gecontroleerd de rolstoel naar buiten rijden. En andersom, als je iemand in de auto wilt rijden, dan laat je de rolstoellier het zware werk doen. Hoe eenvoudig kan het zijn! Kortom; een lier;

  • Trekt een rolstoel in de auto;
  • Laat een rolstoel gecontroleerd uit de auto rijden;
  • Doet het zware werk voor je.

De lier is zo klein dat je hem bijna niet ziet

Dat is uiteraard ook prettig. De B&S lier is zeer compact en heeft een fraaie, zwarte kap die perfect in het interieur van een auto past. Onder deze kap zitten eigenlijk alle onderdelen weggewerkt. De lier wordt bedient met een radiografische afstandsbediening, dus je hebt geen last van snoeren die in de knoop kunnen gaan. Zet je de rolstoellier aan, dan start deze met een lage snelheid en loopt langzaam op. Zo voorkom je dat de rolstoel veel te snel naar binnen schiet en de inzittende heen-en-weer wiebelt. Dit noemen we een Soft-Start. En wist je dat de lier tot 200 kg kan trekken? De lier kort samengevat;

  • zeer compact en sterk;
  • alle onderdelen weggewerkt onder een fraaie, zwarte kap;
  • met radiografische afstandsbediening;
  • voorzien van een Soft-start functie.

Heb je eigenlijk helemaal geen ruimte achter de voorstoelen, dan is het soms zelfs mogelijk om de lier onder de bestuurders- of passagiersstoel te monteren. Deze lier heeft een koord i.p.v. een gordelband. Het koord wordt eerst naar het juiste startpunt geleidt door een mantel, vervolgens werkt de lier exact hetzelfde als de standaard B&S Lier.

Maak het jezelf nog gemakkelijker en zet de rolstoel ook meteen vast!

Ja, als de lier je geholpen heeft om de rolstoel in de auto te rijden, dan moet je de rolstoel nog vastzetten met spanbanden. Dit kan ook tegelijkertijd! De zogenaamde Winch-Lock combineert het naar binnen trekken én de vergrendeling van de rolstoel. De rolstoellier wordt geïntegreerd in een gekeurd rolstoelvergrendelingssysteem met 2 elektrisch vergrendelbare oprolmechanismen. Door deze constructie blijft de veiligheid gewaarborgd!

Wordt een lier vergoed door de WMO?

Dat hangt geheel van je persoonlijke situatie af. Veelal is de lier een onderdeel van de aanschaf van een rolstoelauto. De WMO consulent van je gemeente kan je vertellen of je ervoor in aanmerking komt. Een telefoontje naar de afdeling WMO kan zeer verhelderend zijn!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een rolstoellier, neem contact op met een van onze adviseurs. Of wil je een offerte ontvangen, stuur je eisen en wensen aan ons door en wij gaan voor je rekenen!

Terug naar overzicht