bs-logo
NL
EN
Webshop

Stop met tillen en kies voor een kofferbaklift

Voorheen tilde jouw partner zo de rollator in de auto, maar het wordt allemaal steeds zwaarder. Of misschien heb je jouw rollator ingeruild voor een scootmobiel, die je ook graag meeneemt in de kofferbak van de auto. Die tilt jouw partner niet even makkelijk de auto in. Waarom maak je het jezelf niet makkelijker?

Een kofferbaklift spaart jouw rug

Met een kofferbaklift is het tilwerk een fluitje van een cent. Hoe? We leggen het je uit. Aan het hulpmiddel wordt een hijspunt gemonteerd. Dit is een haak of oog dat zo bevestigd wordt dat de scootmobiel in balans hangt als deze opgetild wordt. Het koord van de lift wordt aan het hijspunt bevestigd. Zo wordt het hulpmiddel veilig in de laadruimte geplaatst. Zo eenvoudig is het:

  • Monteren van het hijspunt aan de rolstoel/scootmobiel;
  • Bevestigen van het koord aan het hijspunt;
  • Het hulpmiddel is zo in de laadruimte te tillen.

Deze rolstoelliften zijn er in 9 varianten met elk een eigen hefvermogen. De David is het lichtste liftje in de range en kan tot 42 kg tillen. De Goliath kan het grootste gewicht tillen, tot maar liefst 200 kg. Met gemak tilt deze zware jongen een elektrische rolstoel in de kofferbak! Welke rolstoellift voor jou het meest geschikt is hangt af van jouw auto, het type voorziening en het gewicht dat de lift moet tillen.

Kunnen mijn boodschappen nog wel mee?

De kofferbaklift blijft in de auto, ook wanneer deze niet wordt gebruikt. De meeste varianten zijn verkrijgbaar met een inklapbare en/of uitneembare lifthals, waardoor er genoeg ruimte over blijft voor de boodschappen. De liften die zwaardere scootmobielen kunnen tillen hebben een lifthals die niet ingeklapt kan worden. Deze rolstoelliften worden gemonteerd in grotere auto’s. Dan is er sowieso genoeg ruimte om bagage mee te nemen.

De voordelen van onze kofferbakliften:

  • Verschillende liften verkrijgbaar met elk hun eigen laadvermogen;
  • Tilt de rolstoel/scootmobiel eenvoudig voor je in de auto;
  • De lifthals zit niet in de weg.

Wil je het jezelf ook makkelijk maken en je scootmobiel in de auto laten tillen door een kofferbaklift, bekijk dan het overzicht van de diverse modellen kofferbakliften. Uiteraard mag je ook contact met ons opnemen voor een afspraak. Onze adviseur neemt de tijd voor jou en adviseert je over de meest geschikte oplossing.

Terug naar overzicht