bs-logo
NL
EN
Webshop

Moeite met bedieningsfuncties in de auto? Laat het aanpassen!

Heb je moeite met het bedienen van de richtingaanwijzer? Of is het lastig om de verlichting aan en uit te doen? En wat als je gevaar op de weg ziet, maar je kunt je claxon niet bedienen? Dit levert niet alleen levensgevaarlijke situaties op, het is bij wet verboden om auto te rijden als je deze functies niet goed kunt bedienen. Tijd om ervoor te zorgen dat verplichte functies als richtingaanwijzer, ruitenwisser, claxon en verlichting weer gemakkelijk te bedienen zijn!

Bediening verplaatsen met een stangetje…

Je leest het goed, zo eenvoudig kan het zijn. Mocht je handfunctie op links beperkt zijn, dan kunnen wij de bediening van de richtingaanwijzer naar de rechterkant van het stuur verplaatsen. We maken dan een stangetje op de originele schakelaar die van links, over de stuurkolom, naar rechts gaat, waar deze voor jou goed te bedienen is.

Het spreekt voor zich dat we op deze manier ook de bediening van de ruitenwisser kunnen verplaatsen, maar dan van rechts naar links natuurlijk. Maar wat als de ruitenwisserbediening d.m.v. een draaischakelaar is? We zijn niet voor één gat te vangen, dan zullen we de complete bediening verplaatsen naar links. De meest eenvoudige aanpassingen zijn;

  • Richtingaanwijzerbediening met stangetje van links naar rechts
  • Ruitenwisserbediening met stangetje van rechts naar links
  • Complete bediening ruitenwisser verplaatsen

Extra bedieningsunit op stuur

Is het naast het bedienen van de richtingaanwijzer en de ruitenwisser ook lastig om de claxon en verlichting te gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen om al deze functies met een bedieningsunit te bedienen. Een bedieningsunit is een soort ergonomisch gevormd bedieningskastje. Deze unit wordt afneembaar op het stuur gemonteerd. Als bijvoorbeeld je partner in de auto rijdt, kan de unit er af gehaald worden.

De ergonomische vormgeving geeft een goede grip en ondersteuning. Op deze manier houd je de volledige controle over het stuur als je de verlichting aan zet of de ruiten schoon wilt sproeien. En erg handig, de functieknopjes lichten op in het donker. De voordelen van een extra bedieningsunit op een rijtje;

  • Richtingaanwijzer, ruitenwisser, claxon & verlichting bedienen in één unit
  • Ergonomisch gevormd
  • Afneembare montage aan stuur
  • Volledige controle over het stuur

Auto met aangepaste bediening besturen? Leg een rijtest af!

Het spreekt voor zich dat vóór je met dergelijke aanpassingen aan het verkeer mag deelnemen, je de benodigde codes op je rijbewijs moet hebben. Je zult dus een rijtest moeten afleggen. Het CBR wil graag zien dat jij een auto kunt besturen met deze aanpassing. Als je geslaagd bent, dan ontvang je de benodigde codes. Wil je proeflesjes volgen voor je de rijtest afspreekt, dan kun je natuurlijk bij onze rijschool terecht 😉

En als je dan je auto moet laten aanpassen, dan is er wellicht vergoeding mogelijk via de WMO of het UWV. Dat hangt geheel van je persoonlijke situatie af. Een telefoontje naar het UWV of de afdeling WMO kan zeer verhelderend zijn!

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jou? Neem contact op met een van onze adviseurs en maak een geheel vrijblijvende afspraak. Je kunt ook een kijkje nemen op onze website voor uitgebreidere informatie.

 

Terug naar overzicht