bs-logo
NL
EN
Webshop

Meer comfort en stabiliteit in je voertuig? Luchtvering is de oplossing!

Heb je een volledig aangepaste rolstoelbus, maar heb je hinder van de oneffenheden in de weg? Of maak je vele kilometers in je bestelbus en zoek je meer stabiliteit zodat je lading verzorgd bij de klant aan komt? Misschien trek je er wel lekker op uit met je camper voor een weekendje naar de Ardennen, een goede vering en demping is dan een absolute must. Wil je ook meer comfort en stabiliteit creëren in je voertuig? Dan wordt het tijd om met ons de mogelijkheden voor luchtvering te bespreken!

Vergroot de veerweg met behulp van hulpluchtvering

De vering van je voertuig (handmatig) instellen, binnen bepaalde grenzen? Dan kan hulpluchtvering, VB-SemiAir, ideaal zijn. Tussen het chassis en de achteras wordt een luchtbalg gemonteerd, deze luchtbalg ondersteunt de bestaande bladveer. Het voordeel van deze hulpluchtvering is dat deze afzonderlijk van elkaar ingesteld kan worden. Ze staan niet in verbinding met elkaar. Zo kun je je bestelbus ‘recht zetten’ als je ongelijkmatig beladen bent. Handig toch? De voordelen op een rijtje;

 • Hogere rijhoogte, grotere veerweg en meer stabiliteit
 • Veerkracht handmatig in te stellen
 • Scheefhangen wordt verminderd
 • Relatief voordelig
 • Snelle montage door ‘plug-and-play’-systeem

Volledige luchtvering; de beste oplossing voor veerproblemen!

Wil je dat je luchtvering volledig automatisch ingesteld wordt? Kies dan voor een automatisch, regelbare oplossing voor veerproblemen; VB-FullAir. De bestaande blad- of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem. Dit systeem filtert als het ware de oneffenheden uit het wegdek, waardoor het rijcomfort toeneemt. Ook de wegligging en stabiliteit worden verbeterd, wat zorgt voor meer veiligheid.

VB-FullAir is verkrijgbaar voor alleen de achteras of kan voor zowel de voor- en achteras geleverd worden. Waarom kies je voor volledige luchtvering?

 • Constante rijhoogte, verbeterd comfort en meer stabiliteit
 • Optimale wegligging
 • Comfortabel vervoer van passagiers
 • Knielfunctie voor eenvoudig in- en uitstappen en laden/lossen
 • Minder slijtage aan banden/remmen
 • Milieuvriendelijker: minder CO2-uitstoot

Welke vering is er mogelijk in mijn voertuig?

Dit is een lastige vraag om zo 1,2,3 te beantwoorden. Dit hangt van een aantal factoren af. Natuurlijk van welk type voertuig je hebt en wat het doel is dat je voor ogen hebt. Er is veel mogelijk, maar niet alle opties zijn beschikbaar in elke combinatie. Om te weten of we jou van dienst kunnen zijn, dan is het raadzaam om contact te zoeken met onze adviseurs. Zij nemen graag even de tijd voor je en vertellen je de mogelijkheden èn uiteraard het kostenplaatje dat erbij hoort.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw? Neem contact op met een van onze adviseurs en maak een geheel vrijblijvende afspraak. Je kunt ook een kijkje nemen op onze website voor uitgebreidere informatie.

Terug naar overzicht