bs-logo
NL
EN
Webshop

Heb je rugklachten na een autorit?

Voor je werk rijd je veel kilometers, maar bij aankomst bij de klant moet je lichaam eerst even bijkomen van de autorit. Of je hebt familie verderop in het land waar je geregeld met rugklachten uit de auto stapt. Ben je pakketbezorger en zit je de hele dag in de bestelbus en vervolgens na de dienst met een pijnlijke rug? Dan wordt het hoog tijd om je autostoel aan te passen!

 

Laat je bestaande autostoel aanpassen

Mensen denken vaak dat je direct een dure ergonomische autostoel moet aanschaffen om een betere zit te creëren. En sommige autorijders kopen er zelfs een andere auto voor. Dit hoeft in vele gevallen niet, denk eens aan het laten aanpassen van je bestaande autostoel. Soms is met een betrekkelijk kleine aanpassing het zitprobleem al opgelost.

Enkele aanpassingen aan je autostoel maken een groot verschil

Zit je te dicht op het stuur en kan de autostoel niet verder naar achter? Dan kunnen we bijvoorbeeld de autostoel inclusief glijrails verder naar achter plaatsen. Ook kan de autostoel iets hoger geplaatst worden voor beter zicht op de weg. Te kort ondersteuning in je onderrug kunnen we oplossen door het aanbrengen van een (opblaasbaar) lumbaalsteun. Een armsteun monteren, verlengen van gordels maar ook het aanpassen van schuimdelen van een autostoel behoren allemaal tot de mogelijkheden. Zorg dat je comfortabel achter het stuur zit en laat je bestaande autostoel aanpassen op één van de volgende manieren;

 • Autostoel meer naar achter of omhoog plaatsen;
 • Aanbrengen van een (opblaasbare) lumbaalsteun;
 • Autostoel voorzien van een armsteun;
 • Aanpassen met andere schuimdelen.

Kies voor een comfortabele autostoel

Met onze jarenlange ervaring durven wij te beweren dat wij je weer prinsheerlijk in je auto kunnen laten zitten. In onze showrooms in Hoorn en Amersfoort kun je diverse autostoelen zien en ervaren. Naast nieuwe autostoelen hebben wij ook een wisselende collectie tweedehands autostoelen voor zachte prijsjes.

En wist je, dat je deze ergonomische autostoelen kunt overbouwen? Dat wil zeggen dat, als je een andere auto gaat rijden, je de stoel uit je oude auto laat bouwen en deze inbouwt in je nieuwe auto. Dan is die comfortabele autostoel ook economisch gezien een stuk interessanter! B&S is trotse dealer van Recaro, ASS en Scheel autostoelen;

 • Stijlvol Recaro
  ergonomische, stijlvolle autostoel met technische hoogstandjes en bovenal zeer veilig
 • Modulair ASS
  specialist in individueel zitcomfort door modulaire opbouw, ergonomisch doordacht
 • Ervaren Scheel
  S-vorm van wervelkolom staat centraal voor solide steun aan schouderbladen, rug, taille, heupen, zitvlak en bovenbenen

Wordt een aanpassing aan een autostoel vergoed?

Eerlijkheid duurt het langst zegt men. Een vergoeding voor het laten aanpassen van een bestaande autostoel gebeurt niet vaak. Soms zien we dat de arbodienst adviseert om de zit in de auto te laten nakijken. Bijvoorbeeld als je veel kilometers maakt voor je werk en je rugklachten hebt gekregen. Het aanpassen van de autostoel kan een positief effect hebben voor het hervatten van het werk. De werkgever wordt dan gevraagd de kosten op zich te nemen zodat jij weer volledig inzetbaar bent.

Ook als je niet voor enig vergoeding in aanmerking komt is het aanpassen van je autostoel geen overbodige luxe. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Soms betekent dit dat je moet investeren in je gezondheid. Van een goede autostoel die rugklachten voorkomt of verminderd kun je immers jaren plezier hebben!

 

Kan mijn bestaande autostoel aangepast worden?

Of je bestaande autostoel aangepast kan worden, kan beoordeeld worden tijdens een bezoek aan onze adviseurs. Zij zullen samen met je je zitpositie beoordelen en bespreken hoe we je weer prettig kunnen laten zitten. Neem geheel vrijblijvend contact op voor een afspraak. Wij hebben de koffie voor je klaar!

Terug naar overzicht