bs-logo
NL
EN
Webshop

Dit zijn de kosten van een aangepaste autostoel

Maak je iedere dag een autoritje naar de supermarkt? Of leg je juist een paar keer per week een lange afstand af? Misschien werk je wel in de thuiszorg of als pakketbezorger, waarbij je continu in en uit de auto stapt? In alle gevallen is het belangrijk dat je autostoel comfortabel zit. Een goede autostoel maakt het mogelijk om zonder nek-, been- of rugklachten auto te rijden. Maar wat zijn nu de kosten van een aangepaste autostoel? Op deze pagina vertellen we je er meer over.

Inhoud:

 

Bestaande autostoel aanpassen: weinig kosten, groot effect

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: een autostoel aanpassen is altijd maatwerk. De kosten zijn geheel afhankelijk van de aanpassingen. Soms is een kleine aanpassing aan een bestaande autostoel al voldoende om comfortabel te rijden. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de autostoel naar achteren, waardoor je nét iets comfortabeler zit als je lange benen hebt. Of laat je autostoel juist iets hoger plaatsen, zodat je beter zicht hebt op de weg. Aanpassingen aan een bestaande autostoel zijn al mogelijk vanaf € 200,-.

 

De stoel in je auto vervangen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een vervangende stoel in je auto te laten plaatsen. In onze showroom in Hoorn en Amersfoort beschikken wij over een grote collectie ergonomische autostoelen van diverse merken. Het grote voordeel van zo’n vervangende autostoel is dat deze wordt aangemeten naar het postuur en het gewicht van de bestuurder. Een autostoel waarin je ergonomisch én comfortabel kunt zitten dus.

 

Ergonomische autostoel vanaf € 1.400,-

Benieuwd naar de kosten van een ergonomische autostoel? Dat is niet zo één-twee-drie te vertellen. Je kunt een nieuwe ergonomische autostoel laten inbouwen vanaf zo’n € 1.400,-, maar de exacte prijs is afhankelijk van jouw wensen.

Welke stoel jou het beste past en in welke uitvoering, is niet te beoordelen aan de hand van een lijstje met kenmerken en opties. Dit zul je echt zelf moeten ervaren. Misschien vind jij een stoelverwarming stoelverwarming erg prettig of zoek je extra steun voor je armen. Bij rugklachten kan een lumbaalkussen een fijne optie zijn en als je lange benen hebt kies je voor een verlengd zitkussen. Kortom, maak een afspraak voor een geheel vrijblijvende passing en je weet exact welke autostoel voor jou het meest geschikt is. En misschien hebben we wel een mooie occasion voor je staan op dat moment, dat zou wellicht nog in de kosten kunnen schelen.

 

Vergoeding voor een aangepaste autostoel

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een vergoeding voor een aangepaste autostoel. Bijvoorbeeld wanneer je door ziekte of een lichamelijke beperking niet in een reguliere autostoel kan zitten. De vergoeding is dan mogelijk via de WMO of het UWV. Dat hangt geheel van je persoonlijke situatie af. Een telefoontje naar het UWV of de afdeling WMO van jouw gemeente kan zeer verhelderend zijn!

 

Prinsheerlijk in je auto

Ben je benieuwd of we jouw bestaande autostoel kunnen aanpassen, of wil je de mogelijkheden voor een vervangende autostoel bespreken? Met onze jarenlange ervaring durven wij te beweren dat wij jou weer prinsheerlijk in je auto laten zitten. Graag kijken we samen welke oplossing het beste bij jouw situatie past.

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen of breng een bezoek aan onze showroom in Hoorn of Amersfoort.