Rijschool
Als uw situatie meer vraagt dan een gewone rijschool kan bieden, dan is B&S u graag van dienst!

Slecht zien en autorijden

verkeers- en angstraining, BE rijbewijs en bioptische telescoop

Hoe gek het ook klinkt, maar mensen met een visuele beperking mogen ook deelnemen aan het verkeer. Er bestaan immers diverse hulpmiddelen waardoor mensen met een visuele beperking goed zicht kunnen hebben.
 

Slecht zien en autorijden

Zoals u ongetwijfeld weet stelt de wet eisen aan het functioneren van de ogen bij het halen of behouden van een rijbewijs. Wanneer u niet aan deze eisen voldoet, mag u dus niet zonder meer autorijden. 

Twee van deze voorwaarden zijn:
  • Gezichts scherpte
    De mate waarin iemand de kleinste details onderscheidt. Normaal ziende personen hebben een gezichts scherpte van 1,0 of beter. De wettelijke eis voor het rijbewijs is tenminste 0,5.
  • Gezichtsveld
    Het totale beeld dat iemand heeft zonder hoofd of ogen te bewegen. Bij normaal ziende personen is dit ongeveer 180°. De wettelijke eis voor het rijbewijs is tenminste 140°.
bioptisch telescoop rijlessen

Training verlaagde gezichts-scherpte

Indien u een verlaagde gezichts scherpte hebt, proberen wij met behulp van een bioptisch telescoopsysteem uw zicht te verbeteren. Deze kleine telescoop wordt bovenin het rechter- of linker brillenglas geplaatst. De telescoop zorgt ervoor dat het zicht op afstand twee tot vier keer vergroot wordt. U kijkt het grootste deel van de tijd door de normale brillenglazen. Met een simpele knikbeweging kunt u de benodigde informatie op afstand waarnemen. 

Het bioptische telescoopsysteem bestaat uit de telescoop, het montuur en de normale brillenglazen.
gezichtsveld training

Training verminderd gezichtsveld

Heeft u een verminderd gezichtsveld, dan proberen wij door middel van kijktraining of u uw rijbewijs kunt halen en/of behouden. Deze training is erop gericht dat u grote oog- en hoofdbewegingen leert maken in het blinde deel van het gezichtsveld. Hierdoor leert u het functionele gezichtsveld te vergroten en te compenseren voor het verlies van visuele informatie dat optreedt wanneer deze oogbewegingen niet worden gemaakt.

Met dit specialisme kunnen wij ervoor zorgen dat u uw rijbewijs kunt halen en/of behouden, ondanks uw visuele beperking! 
Wilt u meer informatie en/of een afspraak maken?

Neem zelf direct contact met ons op of laat uw nummer achter en wij bellen u terug!

Wilt u terug gebeld worden?

Wij bellen u (op werkdagen van maandag t/m vrijdag) graag terug.

Uw aanvraag wordt verwerkt!

Download productinformatie