Kinderen met een beperking
B&S adviseert u graag op het gebied van het beste hulpmiddel voor uw kind.
Autostoel

Autostoel

Aangepaste buggy

Aangepaste buggy

Kinderbed

Kinderbed

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen

Fixaties

Fixaties

Zitsysteem

Zitsysteem

PersoonsGebonden Budget (PGB)

PersoonsGebonden Budget (PGB)

Autostoel fixatie

vastzetsysteem voor personen die niet kunnen/willen blijven zitten


Speciaal voor hyperactieve en/of verstandelijk gehandicapte kinderen heeft B&S een 7-punts fixatiesysteem ontwikkeld. De autostoel fixatie is voorzien van een basisband welke op zeer eenvoudige manier om de rugleuning van de achterbank of om de autostoel bevestigd wordt.
 
kinderversie autostoel fixatie

Kinder versie

Het kind wordt op 7 punten vastgezet d.m.v. het universele fixatievestje dat aan de basisband met steekgespen geklikt wordt. Indien het punt tussen de benen niet gewenst is kan dit eenvoudig verwijderd worden. Het systeem is ook te gebruiken met een zitverhoger zonder rugleuning (zie afbeelding).

Heeft u twee auto's of wordt uw zoon/dochter ook met een taxi(bus) naar school gebracht? Dan kunt u ervoor kiezen om een extra basisband aan te schaffen. Het universele fixatievestje wordt in beide auto's gebruikt en de basisbanden kunnen op de achterbanken/autostoelen blijven zitten. 

Standaard is de autostoel fixatie voorzien van afsluitbare steekgespen. U heeft zelf de keuze om deze op slot te draaien of niet. 

Klik hier en bestel direct!
volwassen versie autostoel fixatie

Extra sterke versie

De uitvoering is gelijk aan de kinderversie van de autostoel fixatie. Het systeem bestaat uit een 7-punts fixatievest en een basisband welke op zeer eenvoudige manier om de rugleuning van de achterbank of om de autostoel bevestigd wordt. De (jong) volwassene wordt vastgezet in het universele fixatievestje dat aan de basisband vast zit met 7 punten. Indien het punt tussen de benen niet gewenst is kan dit verwijderd worden. 

Heeft u twee auto’s of wordt deze persoon ook met een taxi(bus) naar bijvoorbeeld dagopvang gebracht? Dan kunt u ervoor kiezen om een extra basisband aan te schaffen. Het universele fixatievest wordt in beide auto’s gebruikt en de basisbanden kunnen op de achterbanken en/of autostoelen blijven zitten.

Gebruikers van de extra sterke versie van de autostoel fixatie willen veelal niet blijven zitten en maken zichzelf los. Derhalve is de extra sterke versie standaard uitgevoerd met pensloten. De veiligheidssluitingen zijn voorzien van een afdekplaatje met een klein gaatje. Met de bijgeleverde pen kunnen de veiligheidssluitingen geopend worden.
vergoeding autostoel fixatie

Vergoedingsmogelijkheid

Het is mogelijk om een B&S Autofixatiesysteem vergoed te krijgen via bijvoorbeeld de gemeente. U kunt het systeem aanvragen bij het loket WMO. Of de gemeente tot vergoeding over gaat, dat wordt uiteraard door hen zelf (veelal individueel) bepaald. Indien u een offerte wenst die u met uw aanvraag mee kunt sturen, dan vernemen wij graag van u!
car restraint system

Wetgeving en veiligheid

Gezien de gewijzigde wetgeving omtrent kinderzitjes verzoeken wij u de website van het ministerie van Verkeer en Waterstaat te bezoeken, www.veiligheid.nl. Woont u in België? Bezoek dan de website van het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid vzw, www.bivv.be.
  • Bij gebruik van het B&S Autofixatiesysteem blijft gebruik van de standaard 3-punts veiligheidsgordel verplicht!
  • Het gebruik van het B&S Autofixatiesysteem is te allen tijde op eigen risico.
  • Draai de afsluitbare steekgespen alleen extra op slot als dit echt nodig is!
  • Wij adviseren (zeker bij gebruik door derden) om met alle betrokkenen af te stemmen dat een persoon vervoerd wordt met een B&S Autofixatiesysteem.
  • Wij raden montage van de meegeleverde gordelsnijder in de auto/taxi(bus) ten zeerste aan!
CE op autostoel fixatie

CE-markering

Graag laten wij u weten dat ons fixatiesysteem tegenwoordig voorzien is van een CE-markering. Wij verklaren hierbij dat het B&S Autofixatiesysteem voor kinderen voldoet aan de gelijkwaardige regels van het medisch product en de richtlijn 93/42EEG.

Accessoires autostoel fixatie

hoofdondersteuning hoofdondersteuning
gekleurd vest gekleurd vest
niet in wasmachine

Onderhoud

Onze fixaties kunnen afgenomen worden met een licht vochtige doek. Gebruik voor reiniging geen agressieve schoonmaakmiddelen en was ze niet in de wasmachine!

Dealers

Buiten de Nederlandse grenzen exporteert B&S diverse producten, zo ook de autostoel fixatie. Bezoek onze Engelse website om onze dealers te vinden. Bent u geïnteresseerd in het vertegenwoordigen van onze producten? Neem gerust contact met ons op en bespreken de mogelijkheden!