Hulpmiddelen voor mobiliteit
Wij hebben ruim 35 jaar ervaring in (maatwerk) oplossingen voor uw mobiliteit.
Autoaanpassingen

Autoaanpassingen

Camper

Camper

Occasions, Verhuur en Private Lease

Occasions, Verhuur en Private Lease

Rolstoellift

Rolstoellift

Aangepaste autostoel

Aangepaste autostoel

Scootmobiel

Scootmobiel

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen

Rolstoelen

Rolstoelen

Meer oplossingen

Meer oplossingen

Remmen

van handbedrijfsrem, remslof tot extra rembekrachtiging...

Heeft u problemen met het bedienen van het originele rempedaal? Gaat het remmen met de voet moeizaam? B&S biedt allerlei mogelijkheden om ervoor te zorgen dat u toch veilig uw auto kunt bedienen. Maak kennis met onze diverse mogelijkheden voor het aangepast remmen.

handbedrijfsrem

Handbedrijfsrem

Wanneer u niet meer in staat bent om het originele rempedaal te bedienen kan dit opgelost worden met bijvoorbeeld een handbedrijfsrem (CBR-code 20.06). Het originele rempedaal wordt bediend met de hand door middel van een aangepaste hendel naast het stuur. Het originele pedaal wordt opklapbaar gemaakt.

Is er onvoldoende handkracht om deze hendel te bedienen dan kan het systeem uitgevoerd worden met extra rembekrachtiging (CBR-codes 20.07 en 20.08).
KIVI handbedrijfsrem

KIVI handbedrijfsrem

In Nederland is de gebruikelijke handbedrijfsrem onder het stuur door algemeen bekend. Wij hebben de handbedrijfsrem van KIVI in het assortiment opgenomen. Deze Italiaanse handbedrijfsrem is fraai vormgegeven en past uitstekend in het interieur van de auto.

Een kenmerkend verschil is dat de KIVI handbedrijfsrem naast het stuur gemonteerd wordt, waardoor de eventuele verstelbaarheid van het stuur intact blijft. Een ander kenmerkend verschil is dat de KIVI handbedrijfsrem bediend wordt door deze naar beneden te duwen.
knierem

Knierem

Remmen kan ook met de knie. Door middel van een zijwaartse beweging van de knie wordt de rem bediend (CBR-code 25.05). Deze beweging kan zowel binnen- als buitenwaarts gemaakt worden met de linker- of rechterknie.

Indien er onvoldoende kracht in de benen is kan het systeem uitgevoerd worden met extra rembekrachtiging (CBR-codes 20.07 en 20.08). 
remslof

Remslof

Heeft u een beperking van uw beenfunctie dan kan de remslof een oplossing zijn. De remslof (CBR-code 20.04) bestaat uit een op maat gemaakte slof, schoenafdruk van de bestuurder, met een opstaande rand bij de hiel. De slof loopt in een rechte baan over een kogelgelagerde rail. Tijdens het rijden blijft de voet continue in de slof staan.
kantelpedaal

Kantelpedaal

Een andere oplossing is het kantelpedaal. Het kantelpedaal (CBR-code 25.05) bestaat uit een op maat gemaakte slof, schoenafdruk van de bestuurder, met opstaande rand bij de hiel. De slof wordt gemonteerd op een draaipunt en er wordt geremd door een kantelbeweging van de enkel. Tijdens het rijden blijft de voet continue in de slof staan.
automatische parkeerrem

Automatische parkeerrem

Indien het voor u niet mogelijk is om de parkeerrem/handrem zelfstandig te bedienen kan u ervoor kiezen om dit automatisch te laten doen. Door middel van een het indrukken van een knopje zal de auto in de parkeerrem gezet worden of ontgrendeld worden als u weg wilt rijden. 

Klik hier voor een video van de B&S Automatische parkeerrem.

Extra rembekrachtiging

Heeft u onvoldoende kracht om de standaard rem te bedienen, dan is het mogelijk om extra rembekrachtiging in de auto te bouwen. Afhankelijk van de kracht die u nog bezit kan dit verschillen van een leidingbekrachtiger tot een volledig elektronische bekrachtiger (CBR-codes 20.07, 20.08 of 20.14).