Hulpmiddelen voor mobiliteit
Wij hebben ruim 35 jaar ervaring in (maatwerk) oplossingen voor uw mobiliteit.
Autoaanpassingen

Autoaanpassingen

Camper

Camper

Occasions, Verhuur en Private Lease

Occasions, Verhuur en Private Lease

Rolstoellift

Rolstoellift

Aangepaste autostoel

Aangepaste autostoel

Scootmobiel

Scootmobiel

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen

Rolstoelen

Rolstoelen

Meer oplossingen

Meer oplossingen

Lier rolstoel

trek moeiteloos uw rolstoel in de rolstoelauto


Met de B&S Lier is een hulpmiddel om een rolstoel met inzittende in een rolstoelauto met bodemverlanging of een aangepaste bus met oprijplaat te trekken. En misschien nog wel belangrijker, bij het verlaten van de auto/bus helpt de rolstoellier om de rolstoel op gecontroleerde wijze van de oprijplaat af te laten rollen. Dit terwijl u geen tegendruk hoeft te geven.
 
B&S Lier

B&S Lier

De B&S Lier is mooi, compact (230x200x140 mm) en past met haar fraaie, zwarte kap perfect in het interieur van elke auto. Standaard voorzien van een radiografische afstandsbediening en extra noodschakelaar geïntegreerd in de kap. Alle onderdelen van de lier zijn weggewerkt onder de afdekkap. U monteert de lier in de auto, sluit deze aan op de accu en de lier is klaar voor gebruik.

De capaciteit van de lier is 200 kg onder een hellingshoek van ca. 14° en de lier is voorzien van 5 meter lierband met aan het uiteinde een gordelslot. Aan dit gordelslot kan het hulpmiddel worden bevestigd om de rolstoel aan te trekken. Middels een stroombegrenzer is de B&S Lier beveiligd tegen overbelasting.
B&S Lier XS

B&S Lier XS

Gezien de ruimte in rolstoelauto’s beperkter wordt is de B&S Lier XS ontwikkeld. Dit is een lichtere, kleinere uitvoering (195x150x105 mm) van de standaard lier en hierdoor gunstiger geprijsd. Deze lier is voorzien van een lichtere motor die 125 kg onder een hellingshoek van ca. 14° kan trekken. 

De Lier XS is uiteraard ook voorzien van eenzelfde fraaie zwarte afdekkap, standaard uitgevoerd met radiografische afstandsbediening en extra noodschakelaar in de afdekkap. Aan de 3,5 meter lierband is direct een haak of elastisch V-juk aangebracht om de rolstoel aan te haken. Alle onderdelen van de lier zijn weggewerkt onder de afdekkap. U monteert de lier in de auto, sluit deze aan op de accu en de lier is klaar voor gebruik.
B&S Winch-Lock

B&S Winch-Lock

De B&S Winch-Lock is een speciale rolstoellier die geïntegreerd wordt in een rolstoelvergrendelingssysteem met 2 elektrisch vergrendelbare retractors (oprolmechanismen) aan de voorzijde. Op deze wijze worden de volgende functies gelijktijdig met elkaar gecombineerd:
  • het intrekken van de rolstoel in de rolstoelauto/bus
  • het vergrendelen van de rolstoel
De retractors worden gevoed door de Winch-Lock en zijn dus alleen ontgrendeld als de Winch-Lock ingeschakeld is. De Winch-Lock is universeel en eenvoudig te integreren met de bekende vergrendelingssystemen als Q-Straint, Unwin, Dahl, AMF en Quick-Secure. De B&S Winch-Lock heeft vele voordelen ten opzichte van de huidige systemen:
  • bedieningsgemak
  • verkorte inbouwtijd aangezien retractors niet aangesloten worden op de accu maar direct op de rolstoellier
  • geen aparte schakelaar achterin de auto ter ontgrendeling van retractors
  • voldoet aan ISO 10452
Met een B&S Winch-Lock wordt de veiligheid van de passagier in de rolstoel dus gewaarborgd!

Klik hier voor een video van de B&S Winch-Lock

Soft-Start

Een optie op de B&S lieren is een besturing met Soft-Start functie; een systeem met variabele snelheid. De lier begint met een lage beginsnelheid, die zal toenemen gedurende de cyclus om zodoende een ‘schok’ bij aanvang te voorkomen. In verband met ruimtegebrek onder de kap is deze optie bij de B&S Lier XS alleen mogelijk als extra module, weg te bouwen elders in de auto.
Radiografische afstandsbediening

Afstandsbediening

Standaard wordt de lier bediend met een radiografische afstandsbediening.
gordellus

Hulpmiddelen om een rolstoel aan te haken

Om de rolstoel te bevestigen aan de lier zijn er diverse adapters. Standaard wordt de lier uitgevoerd met een gordellus (hiernaast afgebeeld), waarin de adapter gemonteerd wordt. Indien gekozen wordt voor een Winch-Lock adviseren wij een v-vormig elastisch juk te gebruiken. Dan bent u zeker van een goede verbinding met de elektrische retractors.
haak haak
juk met twee gordelsloten juk met twee gordelsloten
v-vormig elastisch gordeljuk v-vormig elastisch gordeljuk

Dealers

B&S verkoopt haar producten uiteraard zelf aan de eindgebruiker, maar ook veelal via dealerbedrijven in Nederland. 

Ook buiten de Nederlandse grenzen exporteert B&S diverse producten, zo ook de lier. Klik hier voor onze buitenlandse dealer overzicht. Bent u geïnteresseerd in het vertegenwoordigen van onze producten? Neem gerust contact met ons op en bespreek de mogelijkheden!