Hulpmiddelen voor mobiliteit
Wij hebben ruim 35 jaar ervaring in (maatwerk) oplossingen voor uw mobiliteit.
Autoaanpassingen

Autoaanpassingen

Camper

Camper

Occasions, Verhuur en Private Lease

Occasions, Verhuur en Private Lease

Rolstoellift

Rolstoellift

Aangepaste autostoel

Aangepaste autostoel

Scootmobiel

Scootmobiel

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen

Rolstoelen

Rolstoelen

Meer oplossingen

Meer oplossingen

In-/uitstappen

van draaistoel, stoelverhoger, stijgzit tot transferplank...


Heeft u moeite met het in en uit de auto stappen door een lichamelijke beperking of ouderdom? B&S heeft een aantal oplossingen om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. Bezoek ook onze webshop voor een aantal handige in- en uitstap hulpmiddelen!
 
B&S Belek

Belek

Stapt u laag in de auto en zit u graag hoog voor het stuur, of andersom, hoog instappen en lager achter het stuur plaats nemen? De Belek kan u in de auto op het gewenste niveau brengen. Maar ook rolstoelers die een transfer maken van rolstoel naar standaard autostoel kunnen baat hebben bij een Belek in de auto om een veilige, stabiele transfer te maken.

De universele unit wordt onder de originele autostoel gemonteerd en kan het zitniveau van de stoel traploos in hoogte verstellen. De Belek is voorzien van een zeer stabiel schaarhefapparaat, óók in zijwaartse richting. Het hefvermogen is maar liefst 150 kg!
 • maximaal hefvermogen 150 kg
 • zeer stabiel, óók in zijwaartse richting.
 • combinatie met verlengde (elektrische) slede en draaiplateau mogelijk (afgebeeld)
B&S Stijgzit

Stijgzit

De stijgzit helpt u moeiteloos om van zit tot stand te komen en uiteraard andersom. Het werkt zeer eenvoudig. Als u wilt uitstappen klapt u het zitplankje dat naast de bestuurderszitplaats zit uit. U gaat erop zitten en het zitplankje stijgt ca. 30 cm, zodat u vervolgens kan gaan staan. Wilt u weer instappen, dan werkt dit uiteraard andersom. De stijgzit is ook in verlengde uitvoering verkrijgbaar met een stijghoogte tot 50 cm.
 • zeer eenvoudig
 • stijghoogte tot 30 cm of 50 cm 
 • zitplank verkrijgbaar in 3 maten; 125, 250 of 300 mm breed
Meylift transferlift

Meylift transferlift

De Meylift is een ideaal hulpmiddel om een transfer in en uit de auto te maken. Daarnaast kan deze lift, indien men een extra frame aanschaft, ter plaatse gebruikt worden om transfers te maken. Denk aan een toiletbezoek bijvoorbeeld.  

De liftarm is verstelbaar en kan zowel links als rechts én in diverse auto's met 2 of 4 deuren gemonteerd worden. De bediening van de lift gaat met een bedieningskastje. De persoon wordt opgetild door middel van de meegeleverde nylon sling welke verkrijgbaar is in een twee maten. De lift kan gemakkelijk worden meegenomen in de kofferbak.
 • combinatie transfer in/uit auto en op locatie te gebruiken
 • compleet met montageframe en sling geleverd
 • montage op links en rechts mogelijk
Klik hier en bekijk een video over de Meylift
Oldtimer VW T3 met Turny

Turny draai/hefstoel

Speciaal voor auto’s met een hogere instap zoals MPV’s en transportbusjes is de Turny ontwikkeld. De Turny maakt in- en uitstappen eenvoudiger en kan goed helpen bij het opstaan vanuit de autostoel. De elektrische lift voor het tillen en draaien zorgt ervoor dat ook rolstoelgebruikers, die een transfer maken van rolstoel naar autostoel, gemakkelijk over kunnen schuiven.

De Turny kan worden toegepast aan de linker- en rechterzijde van de auto. Afhankelijk van de behoefte van de gebruiker en het type auto kan Turny met de originele autostoel gemonteerd worden.
 • eenvoudig instappen in auto's met hoger instapniveau als MPV's en transportbussen
 • elektrische draai/heflift​
 • CE keuring en ge-crash-test
Klik hier en bekijk de video van de Turny Evo draaistoel.
Klik hier en bekijk de video van een Turny in een oldtimer VW T3.
Turnout draaistoel

Turnout draaistoel

De Turnout zwenkt de autostoel naar buiten zodat het gemakkelijker wordt om een transfer vanuit een rolstoel te maken. Deze draaistoel is zowel in een handmatige als elektrische versie verkrijgbaar. Daarnaast kan de Turnout zowel op links als op rechts gemonteerd worden. Veelal adviseren wij bij gebruik van een Turnout een stoel met lage profilering zodat u voldoende beenruimte houdt en niet te hoog komt te zitten.

De Turnout is daarnaast voorzien van een slede zodat u de autostoel maximaal naar achteren en naar voren kunt schuiven.
 • eenvoudig instappen in auto's 
 • handmatig en elektrische versie verkrijgbaar​
 • montage op links en rechts mogelijk
 • CE keuring en ge-crash-test
Klik hier en bekijk de video van de Turnout draaistoel.
Turnout draaistoel
Turnout draaistoel
Turnout draaistoel
Carony rolstoel instapcombinatie

Carony rolstoel instapcombinatie

Zonder te tillen eenvoudig een rolstoelgebruiker in en uit de auto helpen kan met de Carony instapcombinatie. De Carony is een combinatie van rolstoel en autostoel, bestaande uit een rolstoelbasis, een comfortabele autostoel en een draaiplaat.

Met een aantal eenvoudige handelingen wordt de autostoel met passagier van de rolstoelbasis via de draaiplaat in de auto geschoven en in rijrichting gedraaid. Het onderstel wordt vervolgens in de kofferbak meegenomen met bijvoorbeeld een B&S kofferbaklift.

De comfortabele autostoel is zowel in de auto te gebruiken als in combinatie met de rolstoelbasis. Het onderstel is leverbaar met 12” of 24” wielen. De standaard veiligheidsgordel van de auto wordt gebruikt. De Carony instapcombinatie is in te bouwen in 2- en 4-deurs auto's, mits de deuropening aan een minimale maatvoering voldoet.
 • combinatie van rolstoel en autostoel
 • eenvoudig te manoeuvreren door smal onderstel
 • voldoet aan veiligheidseisen
Klik hier voor een video van de Carony Classic instapcombinatie.
Transferbord Banana

Transferbord Banana

Ideaal bij een transfer van rolstoel naar bijvoorbeeld bad, bed of de autostoel. De Banana transferborden hebben een unieke curvevorm en zijn standaard voorzien van geïntegreerde anti-slipvlakken. Dit zorgt voor een veilige transfer. Standaard zijn ze voorzien van een handvat zodat u deze borden gemakkelijk mee kunt nemen. Verkrijgbaar in twee maatvoeringen.

Klik hier en bestel direct!
Swivel draaikussen

Swivel draaikussen

Een draaikussen zorgt voor een goede zit en vergemakkelijkt bijvoorbeeld het in- en uitstappen uit de auto. Omdat het kussen meedraait als men in- en uitstapt, zorgt het ervoor dat de rug recht blijft. De draaischijf kan heup- en rugpijn verlichten, draait soepel en gemakkelijk 360° rond. Uitgevoerd in flexibel materiaal.

Klik hier en bestel direct!
Vitility uitstaphulp

Vitility uitstaphulp

De Vitility uitstaphulp kan worden bevestigd aan bijna alle soorten frames van autodeuren en biedt ondersteuning bij het in- en uitstappen van de auto. Hoe werkt de uitstaphulp precies? Doe het raampje van de auto naar beneden en bevestig de hulp aan de bovenkant van het raamframe. U grijpt de lus vast en stapt uit de auto.

Klik hier en bestel direct!

Dealers

B&S verkoopt haar producten uiteraard zelf aan de eindgebruiker, maar ook veelal via dealerbedrijven in Nederland. Ook buiten de Nederlandse grenzen exporteert B&S diverse producten, zo ook de in- en uitstaphulpmiddelen. Bezoek onze Engelse website om onze buitenlands dealers te vinden. Bent u geïnteresseerd in het vertegenwoordigen van onze producten? Neem gerust contact met ons op en bespreken de mogelijkheden!