Hulpmiddelen voor mobiliteit
Wij hebben ruim 35 jaar ervaring in (maatwerk) oplossingen voor uw mobiliteit.
Autoaanpassingen

Autoaanpassingen

Camper

Camper

Occasions, Verhuur en Private Lease

Occasions, Verhuur en Private Lease

Rolstoellift

Rolstoellift

Aangepaste autostoel

Aangepaste autostoel

Scootmobiel

Scootmobiel

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen

Rolstoelen

Rolstoelen

Meer oplossingen

Meer oplossingen

Gas geven

van gaspedaal op links, kniegas tot kantelpedaal...

Heeft u problemen met het bedienen van het het originele gaspedaal? B&S biedt allerlei mogelijkheden om ervoor te zorgen dat u toch veilig uw auto kunt bedienen. Maak kennis met onze diverse mogelijkheden voor het aangepast gasgeven.

gaspedaal links

Gaspedaal links

Indien u een beperking heeft aan het rechter been bestaat de mogelijkheid om met het linker been gas te geven. Deze aanpassing is zo gemaakt dat het pedaal dat niet gebruikt wordt omhoog geklapt kan worden (CBR-code 25.07). Indien er geen controle meer over het rechterbeen is, bijvoorbeeld bij gebruik van een prothese, dan kan een afscherming bij het rempedaal gemaakt worden (CBR-code 30.08).
segmentgas/handgas

Segmentgas

Gas geven met de hand is uiteraard ook mogelijk als u dit niet met de voet kunt doen. Een simpele en veelgebruikte toepassing is segmentgas, ook wel handgas genaamd (CBR-code 25.04). Naast het stuur wordt een halve ring geplaatst. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld duimgas of een gasring op het stuur.
KIVI gasring

KIVI gasring K4/K5

De KIVI elektronische gasring K4 en K5 wordt gemonteerd onder het stuur. Voor het oog zien de gasringen er identiek uit. Het verschil zit in de bediening. Het K4 systeem werkt door de ring naar het stuur ‘in te knijpen’ om gas te geven. Het K5 systeem heeft een duowerking, naar het stuur toe en van het stuur af vanuit de middenpositie. De systemen zijn zeer fraai afgewerkt en passen uitstekend in het interieur van elke auto. 

KIVI gasring KS

KIVI gasring KS

De KIVI elektronische KS gasring wordt gemonteerd op het stuur. Door middel van het induwen van de ring werkt deze KS gasring. De gasring wordt aangesloten op één van de contactpunten in het stuur. Dit systeem is zeer fraai afgewerkt en past uitstekend in het interieur van elke auto. 

KIVI gasmanet

KIVI gasmanet

Het KIVI gasmanet is zowel in elektronische als mechanische uitvoering beschikbaar. Daarnaast kan het zowel links als rechts naast het stuur aangebracht worden. Door de hendel naar beneden te bewegen wordt er gas gegeven.
kniegas

Kniegas

Gas geven kan ook door gebruik te maken van de knie. Door middel van een zijwaartse beweging van de knie wordt het gas bediend (CBR-code 25.05). Deze beweging kan zowel binnen- als buitenwaarts gemaakt worden met de linker- of rechterknie.
gasslof

Gasslof

Heeft u een beperking van uw beenfunctie dan kan de gasslof uitkomst bieden. De gasslof (CBR-code 25.02) bestaat uit een op maat gemaakte slof, schoenafdruk van de bestuurder, met een opstaande rand bij de hiel. De slof loopt in een rechte baan over een kogelgelagerde rail. Tijdens het rijden blijft de voet continue in de slof staan.
kantelpedaal

Kantelpedaal

Een andere oplossing is een kantelpedaal. Een kantelpedaal (CBR-code 25.03) bestaat uit een op maat gemaakte slof, schoenafdruk van de bestuurder, met opstaande rand bij de hiel. De slof wordt gemonteerd op een draaipunt en er wordt gas gegeven door een kantelbeweging van de enkel. Tijdens het rijden blijft de voet continue in de slof staan.

Servo gas

Heeft u onvoldoende kracht om gas te geven dan is het mogelijk om extra gasbekrachtiging in de auto te bouwen. Dit wordt met servogas uitgevoerd (CBR-code 25.06).