Hulpmiddelen in huis
Ook voor hulpmiddelen in huis bent u bij B&S aan het juiste adres.
Aangepaste stoel

Aangepaste stoel

Aangepaste bureaustoel

Aangepaste bureaustoel

Drempelhulpen

Drempelhulpen

Rolstoel

Rolstoel

Douche, bad en toilet

Douche, bad en toilet

Fit en gezond

Fit en gezond

Invention zitkussen

het 'plaskussen' voor rolstoelgebruiksters


Vrouwelijke rolstoelgebruikers zijn voor toiletteren vaak aangewezen op hulp van derden. Een transfer naar het toilet is vermoeiend en wordt veelal als enigszins gênant ervaren. B&S heeft voor deze problematiek het Invention zitkussen ontwikkeld. Het Invention zitkussen, ook wel eens 'plaskussen' genoemd, kan in elke willekeurige maatvoering geleverd worden en heeft dusdanig goede ziteigenschappen dat de zitting van een rolstoel permanent vervangen kan worden. 
 
niet meer op drink rantsoen

Drink rantsoen en thuis zitten...

In de praktijk betekent dit vaak dat er slechts enkele keren per dag getoiletteerd wordt en dat de rolstoelgebruikster zichzelf noodgedwongen op een drink rantsoen zet met alle (medische) nadelen van dien. Buitenshuis zijn de voorzieningen en de noodzakelijke hulp voor een transfer geregeld nog problematischer. Hierdoor kan al snel een drempel kan ontstaan om de eigen woonomgeving te verlaten. 
B&S Invention zitkussen

Werking Invention zitkussen

Het interieur van het zitkussen heeft een bijzondere opbouw: links en rechts onder de zitbotten is een opblaasbaar luchtkussen geplaatst. Doordat de gebruikster zichzelf omhoog pompt ontstaat er ruimte in het middengedeelte (zie foto 1) en kan een bijgeleverde plasgoot (zie foto 2) geplaatst worden. Het opblazen van de luchtkussens kan zowel handmatig als elektrisch gebeuren.

Voor het toiletteren kan de (aangepaste) broek aangehouden worden. Op deze wijze kan zonder hulp in de bijgeleverde plasgoot of in een standaard toilet (d.m.v. een slang aan de plasgoot) getoiletteerd worden. 

De gebruikster kan een gezonde hoeveelheid vocht tot zich nemen en zal een sterk gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid ervaren.
Foto 1 B&S Invention zitkussen
Foto 2 B&S Invention zitkussen
B&S Invention zitmat

B&S Invention zitmat

Wilt u niet permanent op het Invention zitkussen zitten of zit u normaliter op een anti-decubitus zitkussen, dan zou de zitmat een optie kunnen zijn. De Invention zitmat wordt veelal voor incidenteel gebruikt aangeschaft. De zitmat is slechts 5 mm dik en werkt exact hetzelfde als het zitkussen. 
aandachtspunten B&S Invention zitkussen

Een paar aandachtspunten:

  • maximaal gebruikersgewicht 80 kg
  • het Invention zitkussen is niet geschikt voor dames die op een anti-decubitus zitkussen zitten, kies dan bijvoorbeeld voor een zitmatje t.b.v. incidenteel gebruik
  • zowel elektrisch als handmatig verkrijgbaar
  • wordt op maat gemaakt

Het plaskussen vrijblijvend uitproberen?

Dit kan uiteraard met één van onze zicht-modellen. Wij raden het sterk aan om voor aanschaf het Invention zitkussen eerst zelf te ervaren om te beoordelen of het een oplossing voor u kan zijn. Neem contact met ons op als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken!