bs-logo
NL
EN
Webshop

Deelname aan eerste beurs

B&S presenteert zich voor het eerst op beurzen in zowel binnen- als buitenland. Een beurs voor rijschoolhouders, een groep MS-patiënten en een internationale beurs in Düsseldorf. De talenknobbels van Ben en Elly komen uitstekend van pas! Tot op de dag van vandaag is B&S regelmatig vertegenwoordigd op beurzen in binnen- en buitenland.

Eerste paal Kathodeweg

B&S groeit uit haar jasje en een nieuw pand is noodzakelijk. Op 3 februari is de opening van het pand aan de Kathodeweg, waar we vandaag de dag nog gevestigd zijn. De eerste paal werd geslagen door Sebastiaan Dam, zoon van Siem en Kitty.

B&S Comfort wordt opgericht

Een werkmaatschappij voor de verkoop en distributie van de CJG huiskamerfauteuil. Een individueel, op maat gemaakte huiskamerstoel met vele mogelijkheden. Dit is ruim 25 jaar een veel verstrekte stoel geweest. Helaas worden dergelijke hulpmiddelen niet vaak meer vergoed en zijn we in 2015 gestopt met de productie van deze fauteuil.

Uitbreiding in Uitgeest

Omdat er meer opdrachten vanuit regio Haarlem komen, en om eventuele concurrentie voor te zijn, wordt besloten een vestiging in Uitgeest te openen. Om beter in te kunnen spelen op de veranderde marktomstandigheden is B&S Uitgeest per juli 2017 samengevoegd met B&S Hoorn.

B&S Revalidatietechniek gestart

Wij worden benaderd door het Hoornse bedrijf RTC (Revalidatie Techniek Comein) met de vraag of wij hun werkplaats willen overnemen, inclusief personeel en inventaris. B&S besluit op het verzoek in te gaan en zich ook te gaan richten op het aanpassen van rolstoelen, scootmobielen en andere hulpmiddelen. Speciaal voor deze activiteiten wordt B&S Revalidatietechniek opgericht.

Zitski valt in de prijzen

B&S ontwikkelt en produceert een 20-tal zitski’s waarmee op de Paralympics de op één na beste tijd wordt behaald. Dit leverde een mooi stukje publiciteit op.

Samenwerking met Recaro

B&S gaat in opdracht van de importeur van Recaro inbouwconsoles voor Recaro autostoelen produceren. Beide bedrijven leren elkaar steeds beter kennen, de samenwerking verloopt uitstekend. In 2004 wordt B&S importeur van deze autostoelenfabrikant. BCS Recaro neemt in 2008 deze activiteit van ons over.

Importeurschap Balder

Onze betrekkingen met Noorwegen leveren een prachtige elektrische rolstoel op: Balder. Een mooi product met veel interessante mogelijkheden, voor ons én de gebruiker. Jarenlang is de Balder het paradepaardje van B&S. Balder komt in handen van Etac en in 2009 verliezen wij het importeurschap.

Afscheid van de B

Er is even hard naar toegewerkt als tegenop gezien, maar Ben (de B van B&S) trekt zich nu definitief terug uit de zaak. Na twintig jaar staat Siem er alleen voor. Het wordt een schitterend afscheidsfeest met tal van bekenden uit binnen- en buitenland.

Start eigen rijschool

In samenwerking met Wil van Amerongen starten we onze eigen rijschool. Uiteraard gericht op mensen met een beperking.

Stichting ALSopdeweg!

In samenwerking met Stichting ALSopdeweg! wordt de eerste rolstoelbus aan een gezin afgeleverd. De stichting least de bus en B&S verzorgt de aanpassingen. Er volgen hierna nog vele aangepaste rolstoelbussen.

Nieuwe koers B&S Revalidatietechniek

B&S Revalidatietechniek richt zich meer en meer op de distributie van kinder- hulpmiddelen. Carrot 3 en Recaro Reha autostoeltjes, wandelwagens en buggy’s van onze gerenommeerde internationale partners Patron Bohemia en Thomashilfen vinden met succes hun weg naar de eindgebruikers!